Να είναι κάθε τραπέζι γεμάτο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
να-είναι-κάθε-τραπέζι-γεμάτο-561523615

Να είναι κάθε τραπέζι γεμάτο

Η προσφορά της Τράπεζας Τροφίμων με τη στήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος.

«Να μη λείψει τίποτα από κανέναν». Σε αυτήν τη φράση, στην εξοικονόμηση τροφής, την ορθή διαχείρισή της και την προσφορά γευμάτων σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη συνοψίζεται η φιλοσοφία της Τράπεζας Τροφίμων. Σε έναν παράπλευρο δρόμο στο Κρυονέρι Αττικής, σε μια αποθήκη 1.500 τ.μ. συγκεντρώνονται εδώ και δύο δεκαετίες προϊόντα που υπολογίζεται ότι δεν θα πωληθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, καθώς και πάγιες δωρεές εταιρειών και πολιτών, κούτες με κάθε λογής αγαθά από μακαρόνια και ελαιόλαδο μέχρι απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής για να διατεθούν δωρεάν.

Προτού γίνει η παροχή τροφίμων σε ωφελούμενους έχει προηγηθεί συνεννόηση και λεπτομερής καταγραφή για τις διατροφικές τους συνήθειες και ανάγκες. Τα τρόφιμα προσφέρονται από εταιρείες στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης αλλά και από δωρεές μεμονωμένων πολιτών κυρίως στο πλαίσιο συλλογής σε σούπερ μάρκετ.

Να είναι κάθε τραπέζι γεμάτο-1

Η Τράπεζα Τροφίμων ιδρύθηκε το 1995 ως ανεξάρτητο και αυτοδιοίκητο κοινωφελές ίδρυμα από τον Γεράσιμο Βασιλόπουλο με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων. Βασικοί πυλώνες λειτουργίας της είναι ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά. Ευχή του Γεράσιμου Βασιλόπουλου ήταν να είναι κάθε τραπέζι γεμάτο και αυτός ο στόχος συνοδεύει μέχρι και σήμερα την ΑΒ Βασιλόπουλος που στηρίζει σταθερά με τις δράσεις της την Τράπεζα Τροφίμων.

Ύστερα από 25 χρόνια από την ίδρυσή της, Τράπεζες Τροφίμων λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Δράμα, και έχουν καταφέρει να προσφέρουν περισσότερους από 24.000 τόνους προϊόντων σε συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερα το 2020, 2.350 τόνοι προϊόντων κάλυψαν ανάγκες 71.000 ανθρώπων σε συνεργασία με 263 φορείς και ιδρύματα όπως γηροκομεία απόρων, συσσίτια, οικοτροφεία παιδιών, ορφανοτροφεία, ιδρύματα για ΑμεΑ, κέντρα απεξάρτησης και φιλοξενίας απόρων οικογενειών, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, συλλόγους στήριξης ατόμων με νεοπλασματική ασθένεια και κατασκηνώσεις απόρων παιδιών.

Να είναι κάθε τραπέζι γεμάτο-2

Φέτος, στο πλαίσιο της 11ης Χρονιάς Εθελοντισμού ΑΒ, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ αφιέρωσε την ετήσια εθελοντική της δράση στην ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων. Πώς; Με ένα SMS! Εργαζόμενοι της ΑΒ, πελάτες, συνεργάτες και φίλοι, ενώθηκαν για καλό σκοπό και έστειλαν SMS στηρίζοντας έτσι το πολύτιμο έργο της Τράπεζας Τροφίμων με 295.000 γεύματα συνολικά, που θα «φτάσουν» σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.  

Μια απλή κίνηση… ένα SMS…που μετατράπηκε σε μια πράξη φροντίδας. Για να μη λείψει τίποτα από το τραπέζι εκείνων που το χρειάζονται περισσότερο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή