Αυξήσεις στην ενέργεια: Τα τρία σενάρια για την ενίσχυση των νοικοκυριών

Αυξήσεις στην ενέργεια: Τα τρία σενάρια για την ενίσχυση των νοικοκυριών

Τη λύση που θα οδηγήσει στη μείωση των επιβαρύνσεων των καταναλωτών, κυρίως του φυσικού αερίου, αναζητά η κυβέρνηση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύση που θα οδηγήσει στη μείωση των επιβαρύνσεων των καταναλωτών, κυρίως του φυσικού αερίου, αναζητά η κυβέρνηση. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, που θα εξετάσει τα διάφορα σενάρια που προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών, Ενέργειας, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου. Τα σενάρια είναι πολλά και προέρχονται από διάφορες κυβερνητικές πηγές που ασχολούνται με το θέμα, αλλά ουδείς αυτήν τη στιγμή μπορεί να προεξοφλήσει ποιο θα προκριθεί, αλλά και το ύψος της ενίσχυσης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστούν τα εξής:

Στο τραπέζι η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης, 24.000-26.000 ευρώ για τα ζευγάρια, με προσαύξηση 3.000-4.000 ευρώ για κάθε παιδί.

1. Η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης από 12.000 ευρώ σε 15.000-16.000 ευρώ για τον άγαμο, για τα ζευγάρια το ποσό θα φθάσει τις 24.000-26.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000-4.000 ευρώ για κάθε παιδί. Η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων αφορά όλους τους καταναλωτές θέρμανσης είτε χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, είτε φυσικό αέριο, είτε πέλετ και καυσόξυλα. Ταυτόχρονα θα αυξηθεί και το ποσό του επιδόματος.

2. Η επιδότηση του φυσικού αερίου μέσω των λογαριασμών που λαμβάνουν οι καταναλωτές. Δηλαδή, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με την επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι από πού θα αντληθούν οι πόροι για την επιδότηση των νοικοκυριών.

3. Να ισχύσουν και τα δύο παραπάνω σενάρια. Δηλαδή να πραγματοποιηθεί μικρή αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και μικρή διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και, παράλληλα, να επιδοτηθούν τα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο μέσω των λογαριασμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή