Στην Interamerican το σύνολο των μετοχών της moneymarket

Στην Interamerican το σύνολο των μετοχών της moneymarket

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνολο των μετοχών του online ασφαλιστικού διαμεσολαβητή moneymarket Α.Ε., γνωστού με την εμπορική επωνυμία insurancemarket.gr, εξαγόρασε η Interamerican ΑΕΓΑ, μέλος του ομίλου Interamerican και του ολλανδικού ασφαλιστικού ομίλου ACHMEA.

Οι δύο εταιρείες αποτελούν ηγετικές δυνάμεις στον χώρο τους όσον αφορά την καινοτομία, την τεχνογνωσία και τον προσανατολισμό στις ψηφιακές υποδομές και έχουν ταυτιστεί με την direct και online ασφάλιση στην Ελλάδα. Κοινός στόχος αυτής της συνεργασίας, που είχε ξεκινήσει το 2013, είναι η βελτιστοποίηση της αγοραστικής δυνατότητας του καταναλωτή μέσα από την άμεση συγκριτική δυνατότητα, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής διανομής ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, γνωστός με την εμπορική επωνυμία insurancemarket.gr, θα παραμείνει μια ανεξάρτητη εταιρεία.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, «με την επένδυση αυτή η Interamerican υπογραμμίζει τη μακρόχρονη δέσμευσή της στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ασφαλιστικού κλάδου και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα ψηφιακά κανάλια διανομής, που έχουν κυριαρχήσει στις πιο ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης» Το insurancemarket.gr από την πλευρά του «στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών του προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει καινούργιες καινοτόμες υπηρεσίες, προς όφελος του καταναλωτή καθώς και των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητών»

Oπως επισημαίνει η Interamerican, «η moneymarket Α.Ε. θα παραμείνει μια απολύτως αυτόνομη και ανεξάρτητη εταιρεία, που θα συνεχίσει να παρέχει αντικειμενικές και διαφανείς υπηρεσίες προς τους καταναλωτές και προς όλες τις συνεργαζόμενες με αυτήν ασφαλιστικές εταιρείες. Για τη διασφάλιση αυτής της ανεξαρτησίας, οι τρεις ιδρυτές (Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος, Μανώλης Μαρσέλλος και Φώτης Ζάντζας) της moneymarket Α.Ε. θα συνεχίσουν να έχουν την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο με απόλυτη αυτονομία στη λήψη όλων των εμπορικών αποφάσεων και στη διοίκηση της εταιρείας. Επιπλέον, η αυτονομία της moneymarket Α.Ε. θα διασφαλίζεται από Επιτροπή Εποπτείας»

Ο Edmond Hilhorst, ιδρυτής του Independer, της μεγαλύτερης πλατφόρμας σύγκρισης υπηρεσιών της Ολλανδίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Interamerican, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη διοικητική ομάδα του insurancemarket.gr και στους ανθρώπους του. «Δεσμευόμαστε ότι πρωταρχικός στόχος μας θα παραμείνει το συμφέρον του καταναλωτή και βεβαιώνουμε ότι η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να λειτουργεί με απόλυτη ανεξαρτησία, αυτονομία και αντικειμενικότητα προς όλους τους πελάτες, τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες και τους συνεργάτες της» Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του insurancemarket.gr, Σωτήρης Παπαντωνόπουλος-Μαντόπουλος, δήλωσε από την πλευρά του ότι «το insurancemarket.gr ξεκίνησε με στόχο να δώσει στον Ελληνα καταναλωτή έναν καλύτερο τρόπο ασφάλισης και να τον βοηθήσει να βρει αυτό που του ταιριάζει μέσω της σύγκρισης. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε έως τώρα και να χτίζουμε ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες για τον καταναλωτή, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που να κάνουν τη ζωή τους εύκολη και παραγωγική»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή