Κέρδη 1,89 εκατ. ευρώ για την «Κρητικός» το 2020

Κέρδη 1,89 εκατ. ευρώ για την «Κρητικός» το 2020

Την ανοδική της πορεία συνέχισε και το 2020 η «ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός» ευνοημένη από τη συγκυρία της πανδημίας καθώς και από την ανάπτυξη καταστημάτων σε αρκετές γειτονιές, προχωρώντας ταυτόχρονα σε κινήσεις για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού της καταστήματος

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανοδική της πορεία συνέχισε και το 2020 η «ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός» ευνοημένη από τη συγκυρία της πανδημίας καθώς και από την ανάπτυξη καταστημάτων σε αρκετές γειτονιές, προχωρώντας ταυτόχρονα σε κινήσεις για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Ετσι, ο τζίρος της πλησίασε τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ διεύρυνε σημαντικά το δίκτυό της, κάτι που συνεχίζει και φέτος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας για τη χρήση του 2020, οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 390,10 εκατ. ευρώ έναντι 350,07 εκατ. ευρώ το 2019, καταγράφοντας αύξηση 11,43%. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 18,59 εκατ. ευρώ έναντι 16,07 εκατ. ευρώ το 2019, ενισχυμένα κατά 15,65%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,89 εκατ. ευρώ έναντι 1,80 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένα κατά 4,71%.

Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας στο τέλος του 2020 ανέρχονταν σε 135,27 εκατ. ευρώ και οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις σε 56,78 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, πάντως, έκανε και χρήση των ευεργετημάτων που παρείχε το 2020 η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις για τον περιορισμό των συνεπειών από την πανδημία. Ο όμιλος έλαβε με εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας τέσσερα δάνεια πενταετούς διάρκειας συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ και η θυγατρική του δάνειο 500.000 ευρώ, επίσης με εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, επιδότηση τόκων περίπου 9.000 ευρώ, καθώς και μείωση δόσεων ρύθμισης ΦΠΑ ποσού περίπου 11.000 ευρώ.

Ο τζίρος πλησίασε τα 400 εκατ., ενώ διεύρυνε σημαντικά το δίκτυό της, κάτι που συνεχίζει και φέτος.

Το 2020 η εταιρεία προέβη σε συνολικές επενδύσεις πάγιου εξοπλισμού ύψους 6 εκατ. ευρώ, ενώ την περυσινή χρονιά ξεκίνησαν τη λειτουργία τους δεκατρία νέα καταστήματα. Το σύνολο των καταστημάτων που απαρτίζουν το δίκτυο της αλυσίδας (εταιρικά, αντιπρόσωποι, franchise) στο τέλος του 2020 ανέρχεται σε 231. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και 140 καταστήματα τα οποία συνδέονται με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising) με τη θυγατρική εταιρεία της, CRM A.E., στην Κρήτη.

Το 2021 η εταιρεία συνέχισε τις επενδύσεις της σε νέα καταστήματα, κυρίως σε περιοχές όπου έχει μικρή παρουσία ή δεν είχε καθόλου έως τώρα, όπως είναι τα νησιά του Αιγαίου, καθώς και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων καταστημάτων. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα η εταιρεία έχει ιδρύσει είκοσι νέα καταστήματα σε Αττική, Χανιά, Μυτιλήνη, Αγρίνιο, Μέθανα, Κόρινθο και αλλού, κάποια εκ των οποίων είναι μίνι μάρκετ, καθώς η «ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός»δίνει έμφαση και στη μικρή λιανική.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, η εταιρεία έχει αναπτύξει διαφορετικές υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται ανάλογα με την περιοχή όπου μένει ο πελάτης. Πρόκειται για την υπηρεσία easy delivery, που δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να παραγγείλει ηλεκτρονικά από 10.000 κωδικούς και να παραλάβει την πρώτη διαθέσιμη ώρα και ημέρα, την υπηρεσία express για παραγγελία λιγότερων προϊόντων (μεταξύ 3.000 κωδικών) και παράδοση ακόμη και μέσα σε μία ώρα από την παραγγελία, καθώς και την υπηρεσία take away, δηλαδή ηλεκτρονική παραγγελία, την οποία μπορεί να παραλάβει ο πελάτης από το κατάστημα της επιλογής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή