Η Pfizer επαναπατρίζει Ελληνες επιστήμονες

Η Pfizer επαναπατρίζει Ελληνες επιστήμονες

Αλμπερτ Μπουρλά: Ενθουσιασμένα τα στελέχη μας από τους Ελληνες επιστήμονες

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χώρο για περαιτέρω επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, τόσο της ιατρικής τεχνολογίας όσο και της ψηφιακής τεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας, βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Κ» στο πλαίσιο των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Aλμπερτ Μπουρλά ξεκαθάρισε πως η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία εξετάζει αναλυτικά όλα τα σενάρια για τη διεθνή ανάπτυξή της, τα οποία πλέον περιλαμβάνουν την Ελλάδα. Αιτία, η πάρα πολύ υψηλή αξιολόγηση που έχει επιτύχει η χώρα μας και το ανθρώπινο δυναμικό της, επιστημονικό και άλλο, στις σχετικές διαδικασίες του top management της φαρμακευτικής. «Τα στελέχη μας είναι ενθουσιασμένα από τους νέους ανθρώπους που προσλάβαμε». «Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ενώ ξεκινήσαμε με ένα σχέδιο για την πρόσληψη 200 ατόμων στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας, βρισκόμαστε ήδη στους 325 και θα πάμε σύντομα στους 400, ενώ τώρα που φέραμε και το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών θα προσθέσουμε άλλους 300 εργαζομένους και θα φτάσουμε στα 700 άτομα στην Ελλάδα μέσα σε τόσο λίγο διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η έλευση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και οι επενδύσεις της εκεί ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2019. Σήμερα απασχολούνται ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη, ενώ η επένδυση στην πλήρη εξέλιξή της θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκατ. ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Ο νέος «κόμβος»της Pfizer θα στεγάσει το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation – CDI) και το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. Πρόκειται για σύγχρονες εγκαταστάσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη που έχουν έκταση άνω των 9.000 τ.μ., ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Οι περισσότεροι επιστήμονες του κέντρου εργάζονται σε μικρά τμήματα που αποτελούν μέρος μεγαλύτερων ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή από την Pfizer σε ολόκληρο τον κόσμο. Με βάση την πορεία στελέχωσης μέχρι σήμερα, οι θέσεις υψηλής εξειδίκευσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη προσελκύουν ταλαντούχους αποφοίτους και επαγγελματίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, καθώς ήδη περισσότεροι από 70 Ελληνες επέστρεψαν από το εξωτερικό για να εργαστούν στην πατρίδα τους.

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας αναπτύσσει καινοτόμες ψηφιακές και τεχνολογικές λύσεις που προάγουν την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων για τους ασθενείς. Παράλληλα, προτεραιότητα του κέντρου αποτελεί η σύναψη ισχυρών συνεργασιών με ταλέντα της ακαδημαϊκής ελληνικής κοινότητας και τοπικών φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Παγκόσμια πλατφόρμα

Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών αποτελεί μια κεντρική παγκόσμια πλατφόρμα εδραιωμένη σε όλo τον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer, εξυπηρετώντας ένα εύρος υπηρεσιών, όπως: οικονομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εταιρικού μετασχηματισμού, ανθρώπινου δυναμικού και υπηρεσίες προμηθειών.

«Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης, των νέων αγορών. Μαζί της, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, αλλάζει πρόσωπο και όλη η Ελλάδα, γίνεται έδρα μεγάλων ξένων επενδύσεων. Προσανατολίζεται πια στην εξωστρέφεια, στην τεχνολογία, στις εξαγωγές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή εγκαινίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή