Επενδύσεις 20 εκατ. έως το 2026 σχεδιάζει η πτηνοτροφία «Αγγελάκης»

Επενδύσεις 20 εκατ. έως το 2026 σχεδιάζει η πτηνοτροφία «Αγγελάκης»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διεύρυνση της παρουσίας της στις αγορές στις οποίες ήδη βρίσκεται και στην προσθήκη νέων αγορών, κυρίως από την περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, στοχεύει η διοίκηση της πτηνοτροφικής επιχείρησης «Αγγελάκης Α.Ε.» Προς επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς και της ενίσχυσης του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά, η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021-2026. Σημειώνεται ότι ήδη η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 10 χώρες με πλέον πρόσφατη προσθήκη το Χονγκ Κονγκ. Επίσης, ξεκινάει εκ νέου τις εξαγωγές προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σχέδιο που είχε ξεκινήσει αλλά διεκόπη λόγω της εκδήλωσης της πανδημίας.

Για εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της, δημιουργία νέας μονάδας προψημένων και επέκταση σε νέες αγορές μέσω εξαγωγών.

Οι επενδύσεις αφορούν την επέκταση του εργοστασίου πτηνοσφαγής σε νέους ψυκτικούς θαλάμους, τη δημιουργία νέας μονάδας προψημένων και έτοιμων γευμάτων, τη βελτίωση της παραγωγικότητας τεμαχισμού, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του εκκολαπτηρίου, τη δημιουργία μονάδων πατρογονικών, την εκμετάλλευση των υποπροϊόντων του σφαγείου για την παρασκευή ζωοτροφών για ζώα συντροφιάς και για ψάρια, ενώ η εταιρεία εξετάζει την είσοδό της στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν κατά 20% από ίδια κεφάλαια, κατά 50% από επιδοτήσεις, μεταξύ αυτών και από τον αναπτυξιακό νόμο και κατά 30% από τραπεζική χρηματοδότηση. Την ερχόμενη άνοιξη ολοκληρώνεται επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό σε συσκευαστικές μηχανές, ενώ πρόσφατα η «Αγγελάκης Α.Ε.»απέκτησε εκκολαπτήριο αυγών για κοτόπουλα (όχι για βρώσιμα αυγά) στον Αυλώνα.

Την ίδια ώρα, πάντως, η διοίκηση της εταιρείας, διά του διευθύνοντος συμβούλου Θάνου Αγγελάκη, δεν κρύβει την ανησυχία της για το κύμα ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες και ενεργειακό κόστος. Μιλώντας σε δημοσιογραφικό δείπνο ο κ. Αγγελάκης έκανε λόγο για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις σε κάποιες πρώτες ύλες όπως είναι για παράδειγμα η σόγια, ενώ επισήμανε ότι σε άλλες περιπτώσεις οι τιμές είναι διπλάσιες σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. «Η τιμή του καλαμποκιού (σ.σ. χρησιμοποιείται στις ζωοτροφές) από 160-180 ευρώ ο τόνος, έχει φτάσει σήμερα 290 ευρώ και θα ξεπεράσει τα 300» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκης. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε ανατιμήσεις της τάξης του 8% –συνολικά, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κλάδος έχει προχωρήσει σε ανατιμήσεις 6%-8%– ενώ δεν αποκλείεται το νέο έτος μία ακόμη αύξηση της τιμής κατά 4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή