Στον Μάρκο Βερέμη και σε διεθνή όμιλο το 45% της SoftOne

Στον Μάρκο Βερέμη και σε διεθνή όμιλο το 45% της SoftOne

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 45% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας SoftOne, που δημιουργεί λύσεις επιχειρησιακού λογισμικού, απέκτησε ο Μάρκος Βερέμης, συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Upstream, μαζί με διεθνή επενδυτικό όμιλο υπό τον Φρανκ Κοέν. Οι νέοι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, που αποτελεί μέλος του ομίλου Olympia, θα συμμετέχουν και στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ στην εταιρεία διατηρούν τα ποσοστά τους η Olympia, που ελέγχει άνω του 33% αυτής, και ο Αντώνης Κυριαζής, εκτελεστικός πρόεδρος της SoftOne. Κατά πληροφορίες, στην κοινοπραξία επενδυτών συμμετέχει η επενδυτική εταιρεία Imker Capital, ενώ η επένδυση γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών των Γ. Καρατζίκου, Δ. Βαλαχή, Ν. Αρενίκη και Σ. Βογλίτση, οι οποίοι, μετά τη συναλλαγή, παραιτούνται και από τις θέσεις τους ως μέλη του Δ.Σ. της SoftOne. Ωστόσο, οι Γ. Καρατζίκος και Δ. Βαλαχής παραμένουν έμμισθοι σύμβουλοι της εταιρείας.

«Η συμφωνία αυτή ευθυγραμμίζεται με την επενδυτική στρατηγική του ομίλου Olympia, που εστιάζει στη δημιουργία μακροχρόνιας αξίας στις εταιρείες χαρτοφυλακίου της και την προώθησή τους στην κορυφή των κλάδων όπου δραστηριοποιούνται. Επιπλέον, αναδεικνύει τον ρόλο που μπορεί να αναλάβει ο όμιλος Olympia για την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικής αγοράς για άμεσες ξένες επενδύσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Olympia.

«Η SoftOne θεωρείται από πολλούς ηγέτις στην αγορά του επιχειρησιακού λογισμικού ERP και πιστεύουμε ότι η εταιρεία έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης» δήλωσε ο Φρανκ Κοέν.

Στόχος, η επιτάχυνση του πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας επιχειρησιακού λογισμικού, που ανήκει στον όμιλο Olympia.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για αυτή τη συνεργασία, καθώς ο όμιλος Olympia και το νέο group μοιράζονται το ίδιο όραμα, να επενδύουν σε εταιρείες που έχουν στο επίκεντρο την καινοτομία και να τις υποστηρίζουν ώστε να καθιερωθούν σε ηγετικές θέσεις στον κλάδο όπου δραστηριοποιούνται. Η συμφωνία αυτή θα υποστηρίξει τους στόχους της SoftOne για επιτάχυνση του πλάνου ανάπτυξής της, ενώ αποτελεί ένα ακόμη επιτυχημένο παράδειγμα της επενδυτικής δραστηριότητας του ομίλου Olympia σε συνεργασία με κορυφαίους επενδυτές» επισήμανε ο Γιάννης Καραγιάννης, εκτελεστικός πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του ομίλου Olympia.

«Η επένδυση αυτή μας κάνει κατ’ αρχήν περήφανους γιατί αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση της εμπορικής επιτυχίας και προϊοντικής στρατηγικής της SoftOne από επενδυτές με διεθνή εμβέλεια και μακρόπνοο ορίζοντα» δήλωσε ο Πάνος Μαρτίνης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου SoftOne.

«Προτεραιότητα αυτής της συνεργασίας είναι η δημιουργία ακόμη πιο ισχυρών αναπτυξιακών προοπτικών, που θα διασφαλίζουν τη διατήρηση της ηγετικής θέσης του ομίλου στην αγορά» σημείωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου SoftOne, Αντώνης Κυριαζής.

Ο Φρανκ Κοέν κατείχε επί σειράν ετών διευθυντικές θέσεις στη SAP Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος εταιρειών τεχνολογίας, όπως η UIPath και η Workday. Ο Μάρκος Βερέμης είναι, μεταξύ άλλων, συνιδρυτής και πρόεδρος της Upstream καθώς και εταίρος στην BigPi Venture Capital.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή