Με 51% στη ρουμανική Animawings η Aegean

Με 51% στη ρουμανική Animawings η Aegean

Στην αύξηση της συμμετοχής της από 25% σε 51% στην αεροπορική εταιρεία Animawings, μέλος του ταξιδιωτικού ομίλου Memento (Christian Tour) στη Ρουμανία προχώρησε η Aegean.

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αύξηση της συμμετοχής της από 25% σε 51% στην αεροπορική εταιρεία Animawings, μέλος του ταξιδιωτικού ομίλου Memento (Christian Tour) στη Ρουμανία προχώρησε η Aegean. Πρόκειται για συνολική επένδυση του ελληνικού αεροπορικού ομίλου, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, σε κατεβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο, με ποσό της τάξεως των 450.000 ευρώ να έχει καταβληθεί το 2020. Τότε ο αερομεταφορέας απέκτησε το 25% της Animawings. Η Aegean συνεργάζεται για περισσότερα από 12 χρόνια με την Christian Tour, που εκτός από έναν από τους μεγαλύτερους tour operators της Ρουμανίας, αποτελεί σημαντικό και σταθερό πελάτη της αεροπορικής, πραγματοποιώντας ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρουμανία προς την Ελλάδα.

H ελληνική εταιρεία προχώρησε στην αύξηση της συμμετοχής της από το 25% στον ρουμανικό αερομεταφορέα.

Η Aegean αποκτάει τη συνδιοίκηση και κατ’ επέκταση την υποστήριξη και επιχειρησιακή διαχείριση της Animawings, με την εμπορική διαχείρισή της να πραγματοποιείται κυρίως από τον όμιλο Memento. Από τη νέα τουριστική περίοδο η Animawings θα επιχειρεί, αρχικά, με τρία αεροσκάφη, που θα προέρχονται από τον στόλο της Aegean, εξυπηρετώντας κυρίως εξερχόμενο τουρισμό από την αγορά της Ρουμανίας με ναυλωμένες, αλλά και τακτικές πτήσεις. Το πτητικό της πρόγραμμα, που θα στηρίξει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, θα ανακοινωθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου. Η κίνηση αυτή της Aegean επιτρέπει την ενίσχυση της θέσης της και του πλεονεκτήματος έναντι ενός ιδιαίτερα υψηλού ανταγωνισμού που έγινε αισθητός το φετινό καλοκαίρι και αναμένεται να οξυνθεί. Αυτό, με δεδομένο ότι η Ρουμανία συνιστά μια αναπτυσσόμενη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, ιδίως για τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά, με την Aegean να έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια σταθερά στην εκεί αγορά, αυξάνοντας το πτητικό της έργο στα Βαλκάνια. Σήμερα η αεροπορική πραγματοποιεί περίπου δέκα τακτικές πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Αθήνας και Βουκουρεστίου, έχοντας προγραμματίσει να αυξήσει κατά 15% τις διαθέσιμες θέσεις το πρώτο τρίμηνο του 2022, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2019 οι αφίξεις των Ρουμάνων τουριστών στη χώρα μας ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο.

« μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία μας με τη Christian Tour ωριμάζει και εξελίσσεται σε μια κοινή εταιρεία στην αγορά της Ρουμανίας. Πιστεύουμε στις προοπτικές  της ρουμανικής αγοράς, αλλά και στις δυνατότητες του εταίρου μας, του ομίλου Memento. Για εμάς, οι στρατηγικές συνεργασίες μέσα από εδραιωμένες σχέσεις, αποτελούν κομμάτι του DNA μας και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες στη νέα εποχή» δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης.

«Η συμμετοχή της Aegean θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα, προσφέροντας υποστήριξη και τεχνογνωσία σε όλες τις ομάδες και τα τμήματα της Animawings μέσα από τη μεγάλη εμπειρία των στελεχών και ειδικών της, στις διαδικασίες και τα συστήματα λειτουργίας μιας αεροπορικής εταιρείας» σημείωσε ο ιδρυτής της Animawings και πρόεδρος του Memento Group Cristian Pandel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή