Cisco: Οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον ευνοούν την Ελλάδα

Cisco: Οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον ευνοούν την Ελλάδα

Το υβριδικό εργασιακό μοντέλο και περιβάλλον ανοίγουν σπουδαίες δυνατότητες στη χώρα

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υβριδικό εργασιακό μοντέλο και περιβάλλον ανοίγουν σπουδαίες δυνατότητες στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Cisco, με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό που αναπτύσσει συνεργασίες από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση.

«Θα μπορούσατε να προσελκύσετε τους καλύτερους της υφηλίου στην Ελλάδα, λόγω της ποιότητας ζωής εδώ, που οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο τη ζηλεύουν, αλλά ταυτόχρονα να εργάζεστε για τους καλύτερους εργοδότες παγκοσμίως, χωρίς ποτέ να φύγετε από την Ελλάδα», σύμφωνα με τον Γκάι Ντίτριχ.

Ο αντιπρόεδρος και Global Innovation Officer της Cisco περιέγραψε τις δυνατότητες που διανοίγουν τα νέα εργασιακά δεδομένα για την Ελλάδα, «αναμφίβολα έναν από τους ωραιότερους τόπους στον κόσμο», μιλώντας σε φόρουμ για την τεχνητή νοημοσύνη, στη Θεσσαλονίκη. Υπενθύμισε δε, ότι βάσει έρευνας της Cisco, το 80% των εργαζόμενων ανά τον κόσμο θα επιθυμούσαν να έχουν πρόσβαση σε κάποια μορφή υβριδικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Απευθυνόμενος στο Beyond AI Forum, ο κ. Ντίτριχ χαρακτήρισε ως την πρώτη επενδυτική προτεραιότητα της Cisco στην Ελλάδα το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) της εταιρείας στην πόλη, οι εγκαταστάσεις του οποίου στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων θα εγκαινιασθούν επισήμως την Παρασκευή το απόγευμα.

«Εκεί (στο DT&S), οι καλύτεροι και οι πιο ευφυείς θα μπορούν να βρεθούν μαζί, να αποκτήσουν τις ψηφιακές δεξιότητες της επόμενης γενιάς, να συναντήσουν υποψήφιους εργοδότες και να καινοτομήσουν», είπε και συμπλήρωσε πως οι startups της περιοχής, που έχουν να παρουσιάσουν αξιόλογο έργο, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ένταξή τους στο παγκόσμιο σύστημα συνεργατών του αμερικανικού κολοσσού.

Ο επικεφαλής Καινοτομίας της Cisco παγκοσμίως πρόσθεσε ότι η δεύτερη προτεραιότητα πάνω στην οποία η εταιρεία επενδύει στην Ελλάδα είναι τα Ψηφιακά Λιμάνια. «Τα ελληνικά λιμάνια είναι εξαιρετικές έξοδοι προς την Ευρώπη και κρίσιμης σημασίας» σημείωσε, αναφερόμενος στην ανάγκη να γίνουν ψηφιακά και πιο «έξυπνα». Ήδη, επισήμανε, η Cisco διαθέτει αυξημένη σχετική τεχνογνωσία, καθώς δημιουργεί στο Ρότερνταμ το πιο έξυπνο λιμάνι της υφηλίου, το οποίο θα μπορεί να υποδεχτεί και το πρώτο αυτόνομο πλοίο του κόσμου.

Καμιά χώρα δεν έχει ανοσία στο ψηφιακό χάσμα

Στο μεταξύ, κατά τον κ. Ντίτριχ, ούτε οι ανεπτυγμένες και πολιτισμένες χώρες του πλανήτη έχουν ανοσία στον κίνδυνο του ψηφιακού χάσματος και γι’ αυτό επιβάλλεται να δρομολογηθούν παγκοσμίως πολιτικές, που διασφαλίζουν ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει πίσω ως προς την πρόσβαση στα οφέλη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

«Σήμερα, το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είναι διασυνδεμένο. Αν καταφέρουμε να συνδέσουμε αυτούς τους ανθρώπους, τότε 500.000.000 άνθρωποι θα βγουν από τη φτώχεια και 6,7 τρισ. δολάρια θα προστεθούν στο παγκόσμιο ΑΕΠ», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως στην Εποχή της Πληροφορίας, μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού έμεινε πίσω, κάτι που δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να ξανασυμβεί σήμερα.

«Κανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως οι χώρες που δεν θα βρεθούν πάνω στον πύραυλο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, που εκτοξεύεται τώρα, σύντομα θα γίνουν αόρατες.

Ο κ. Ντίτριχ επισήμανε, τέλος, πως η Ελλάδα επελέγη ως μια από τις μόλις 44 χώρες, που μετέχουν στο πρόγραμμα Ψηφιακής Επιτάχυνσης Χωρών (CDA) της Cisco. Διευκρίνισε δε, πως η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει στη χώρα, «επειδή είδαμε μια χώρα που επενδύει στον εαυτό της. Είναι δύσκολο να μπει κάποιος σε αυτό το πρόγραμμα, γιατί πρέπει να επιλέξουμε ο ένας τους άλλον, με κοινή δέσμευση στην αριστεία και την ψηφιοποίηση», είπε και πρόσθεσε πως το CDA αποτελεί ουσιαστικά έναν συνεταιρισμό της εταιρείας με τις κυβερνήσεις, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τη βιομηχανία, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι στόχοι της ψηφιακής ατζέντας κάθε χώρας θα προωθηθούν ταχύτερα.

«Αυτό περιλαμβάνει ασφαλώς τις δυνατότητες, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, αλλά ταυτόχρονα έχουμε 60.000 εταιρείες- συνεργάτες σε όλον τον κόσμο, μέσω των συνεργασιών, με τις οποίες φέρνουμε στην Ελλάδα ό,τι καλύτερο υπάρχει παγκοσμίως», κατέληξε ο αξιωματούχος της Cisco.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή