Δάνεια σε εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών από HDB

Δάνεια σε εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών από HDB

Στην τελική φάση μπαίνει η ενεργοποίηση του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Εργων από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB).

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική φάση μπαίνει η ενεργοποίηση του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Εργων από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB). Η HDB δημοσίευσε την πρόσκληση προς τις τράπεζες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με καταληκτική την 5η Νοεμβρίου 2021. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν από την τελική ενεργοποίηση του νέου προγράμματος συνολικού δυνητικού προϋπολογισμού δανείων περίπου 62,5 εκατ. ευρώ.

Οπως προβλέπει το νέο Ταμείο, κάθε επιχείρηση-δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση για δάνειο από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, αλλά και τη χρηματοδότηση επενδυτικών της σχεδίων. Το Ταμείο θα παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου. Σύμφωνα με τους όρους του Ταμείου, οι τράπεζες δεν επιτρέπεται να ζητήσουν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια έως 50.000 ευρώ, ενώ σε όλα τα δάνεια ανεξάρτητα από το ύψος τους απαγορεύεται η προσημείωση μόνιμης και μοναδικής κατοικίας.

Ενεργοποιήθηκε το πρώτο Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Εργων.

Επιλέξιμες επιχειρήσεις για το Ταμείο θεωρούνται οι υπό σύστασιν (που διαθέτουν ΑΦΜ), νεοσύστατες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οποιασδήποτε νομικής μορφής, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους εξής κωδικούς:

– Δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων (ΚΑΔ 59.11).

– Δραστηριότητες συνοδευτικές της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων (ΚΑΔ 59.12).

– Παραγωγή πρωτοτύπων λογισμικού παιχνιδιών υπολογιστή (ΚΑΔ 62.01.21).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή