Χρηματιστήριο: Κέρδη με υπεραπόδοση των τραπεζών

Χρηματιστήριο: Κέρδη με υπεραπόδοση των τραπεζών

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,69% και διαμορφώθηκε στις 894,74 μονάδες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ήπια κέρδη και μέτριο τζίρο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών, κυρίως χάρη στις τραπεζικές στηρίξεις, κλείνοντας μία εβδομάδα κατά την οποία ο Γενικός Δείκτης ήταν ουσιαστικά αμετάβλητος και η οποία χαρακτηρίστηκε από τη συρρίκνωση των διακυμάνσεων και των ημερήσιων συναλλαγών. Προς το παρόν η αγορά δεν δείχνει ιδιαίτερες διαθέσεις υπέρβασης των 900 μονάδων, όπως σημειώνουν εγχώριοι αναλυτές, με την έλλειψη σημαντικών εναυσμάτων από την εγχώρια ειδησεογραφία να μη βοηθάει στην «ενεργοποίηση» των επενδυτών.

Ετσι, στα στατιστικά της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 894,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 62,88 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,70% στις 2.163,62 μονάδες, στο +0,86% και στις 1.429,45 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,30% στις 570,35 μονάδες.

Με άνοδο μόλις 0,24% έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης.

Από το σύνολο των blue chips ξεχώρισαν η Εθνική Τράπεζα και η Ελλάκτωρ με κέρδη άνω του 3%, ενώ ακολούθησαν Alpha Bank και Motor Oil με άνοδο άνω του 2%. Στον αντίποδα, τέσσερις τίτλοι έκλεισαν με απώλειες, με τις μεγαλύτερες να σημειώνει η Jumbo στο -3,03%. Η συνεδρίαση επηρεάστηκε από τις εκτιμήσεις της Société Générale όπου προβλέπει διαγραφή της Jumbo και προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ στους βασικούς δείκτες της MSCI τον επόμενο μήνα.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,24%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε και ενισχύθηκε κατά 1,29%.

Οι αγοραστές κάνουν συντήρηση δυνάμεων, έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι των πωλητών, ωστόσο δεν φαίνεται να βιάζονται να κινηθούν προς τα ισχυρά επίπεδα αντίστασης του Γενικού Δείκτη, όπως σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Από τον Απρίλιο και μετά το Χ.Α. έχει μείνει εντός ενός σχετικά σφιχτού εύρους διακύμανσης μέσα στο οποίο έλαβαν και αναμένεται να λάβουν χώρα σημαντικές εταιρικές πράξεις και απαιτητικές αυξήσεις κεφαλαίου. Η αγορά, συνεπώς, δίνει την εντύπωση ενός τρένου εν αναμονή που μεθοδικά επιβιβάζει νέους παίκτες πριν από το σήμα της εκκίνησης, τονίζει ο αναλυτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή