Τριήμερο ανοδικό σερί στις ευρωπαϊκές αγορές

Τριήμερο ανοδικό σερί στις ευρωπαϊκές αγορές

Mε κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι συνεδριάσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι συνεδριάσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ αργά χθες το βράδυ άνοδο εμφάνιζαν και οι βασικοί δείκτες της Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως αρκετές τράπεζες, όπως η Goldman Sachs, η Bank of America, η Wells Fargo, έχουν ανακοινώσει το τελευταίο τριήμερο κέρδη πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,74% στις 469 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,37% στις 7.234 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,81% στις 15.587 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,63% στις 6.727 μονάδες.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ενισχύουν τα χρηματιστήρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 82,25 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε πάνω από 2%. Η ανοδική πορεία της τιμής του βαρελιού στηρίζεται από τη σφιχτή τροφοδοσία των επόμενων μηνών, καθώς οι αυξημένες τιμές φυσικού αερίου και άνθρακα οδηγούν την επιστροφή σε προϊόντα πετρελαίου. Οι αναλυτές αξιολογούν την απότομη πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου του ΟΟΣΑ, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2015, αφού η ζήτηση αυξήθηκε με την ανάκαμψη από την πανδημία της COVID-19. Αντιθέτως, ο χρυσός σημείωσε πτώση κατά 1,4% στα 1.771 δολ./ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε οριακά κατά 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1593.

Στο μεταξύ, στα 4,8 δισ. ευρώ ανήλθε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat. Τον ίδιο μήνα, ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέγραψε εμπορικό έλλειμμα 5 δισ. ευρώ.

Στη πολιτικό μέτωπο, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι ήρθαν πρώτοι στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση. Οι γενικοί γραμματείς των κομμάτων του συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη» συζητούν προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κείμενο-σύνοψη των αποτελεσμάτων των έως τώρα διερευνητικών διαβουλεύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή