Καθημερινή Summits, ESG – WWF: Βιώνουμε ήδη το κόστος της αδράνειας

Καθημερινή Summits, ESG – WWF: Βιώνουμε ήδη το κόστος της αδράνειας

Προσμετρώντας το κόστος της απραξίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει φτάσει η στιγμή που έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη από τολμηρή ηγεσία θέλοντας να κινηθούμε προς τη μετάβαση προς το πράσινο μέλλον. Αυτό τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της WWF στην Ελλάδα, Δημήτρης Καραβέλλας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με τον Ηλία Μπέλλο, Επιχειρηματικό Συντάκτη, της εφημερίδας «Η Καθημερινή», στο πλαίσιο του «Καθημερινή 1st Athens ESG Summit», αναφερόμενος στα απαραίτητα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την πράσινη μετάβαση. Ηγέτες που έχουν το όραμα και τη διάθεση να προχωρήσουν με δράσεις που θα είναι επωφελείς για την κοινωνία μας, τόνισε.

⇒ Δείτε επίσης: Live – Καθημερινή Summits: Οι εξελίξεις στο 1st Athens ESG & Climate Crisis

«Να πορευτούμε με βάση την επιστήμη. Ακούγεται αυτονόητο αλλά δεν είναι. Αν δεν προχωρήσουμε με βάση την επιστήμη και όχι με το πολιτικό κόστος, δεν θα επιτύχουμε τίποτα», σημείωσε ο κ. Καραβέλλας.

Για τον κ. Καραβέλλα είναι επίσης σημαντικό να είναι παρούσα η κοινωνία στη μετάβαση στο πράσινο μέλλον και να μην υπάρχουν αποκλεισμοί.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Καθημερινή Summits, ESG – Αλέξης Παπαχελάς: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη από την προστασία του περιβάλλοντος

⇒ Δείτε επίσης: Καθημερινή Summits, ESG – Michael Bloomberg: Οι επιχειρήσεις σε ηγετικό ρόλο κατά της κλιματικής αλλαγής

Έχει σημασία να δούμε την κλιματική κρίση σε συνάρτηση με την κρίση βιοποικιλότητας, τόνισε ο επικεφαλής της WWF και κατέληξε ότι πρέπει να υπάρχει σωστός σχεδιασμός.

Το κόστος το πληρώσαμε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές με τις πλημμύρες, η κλιματική κρίση δημιουργεί πιο ευνοϊκές συνθήκες για πιο έντονα τέτοια φαινόμενα, συνέχισε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Καθημερινή Summits, ESG – Δ. Παπαλεξόπουλος: Ευκαιρία για την Ελλάδα η ενεργειακή μετάβαση

⇒ Διαβάστε επίσης: Καθημερινή Summits, ESG – Todd Stern: ΗΠΑ-Κίνα πρέπει να συνεργαστούν κατά της κλιματικής αλλαγής

Την αδράνεια αυτή θα την πληρώσουμε σε τομείς όπως η γεωργία, ο τουρισμός, σημείωσε ο κ. Καραβέλλας και το πώς θα εξελιχθεί αυτό το κόστος εξαρτάται από τις αποφάσεις από τις αποφάσεις που θα λάβουμε στο μέλλον.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται και πολιτικό κόστος στην αδράνεια στην κλιματική αλλαγή, όπως και στην εξέλιξη μιας εταιρείας, σημείωσε επίσης ο κ. Καραβέλλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή