Το 60% γερμανικής εταιρείας απέκτησε η Real Consulting

Το 60% γερμανικής εταιρείας απέκτησε η Real Consulting

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του 60% της Cloudideas προχωράει η εταιρεία πληροφορικής Real Consulting, έχοντας καταλήξει σε συμφωνία με την εταιρεία που διαθέτει έδρα στη Φρανκφούρτη και γραφεία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. H Real Consulting, που εισήλθε πριν από μερικούς μήνες στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επιδιώκει να διευρύνει την παρουσία της τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Με τη δρομολογούμενη απόκτηση του 60% προσβλέπει στην επέκταση της δραστηριότητάς της στη Γερμανία προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο των παρεχόμενων υπηρεσιών και λύσεων την πλατφόρμα Salesforce. H Cloudideas αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη της αμερικανικής Salesforce, που έχει αναπτύξει και διαθέτει ένα λογισμικό διαχείρισης πελατειακών σχέσεων το οποίο επιτρέπει την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση πελατών και συνεργατών και την αυτοματοποίηση ενεργειών μάρκετινγκ. Προσφέρει ακόμη λύσεις που επικεντρώνονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο –π.χ. καθίσταται δυνατή η αποστολή στοχευμένων προσφορών στους πελάτες μιας εταιρείας– και στηρίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και την «έξυπνη» αξιολόγηση και επεξεργασία δεδομένων και επιχειρηματικών λειτουργιών.

«Η εξαγορά της Cloudideas επιτρέπει στη Real Consulting να δημιουργήσει έναν τρίτο πυλώνα, δηλαδή την παροχή λύσεων και υπηρεσιών Salesforce, με τους υπόλοιπους δύο να περιλαμβάνουν τη Microsoft και τη SAP, των οποίων η εταιρεία αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη. Το Salesforce αποτελεί κορυφαίο λογισμικό παγκοσμίως, ενώ η απόκτηση της Cloudideas σηματοδοτεί τη διεύρυνση της δραστηριότητας της Real Consulting στη γερμανική αγορά» αναφέρει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Real Consulting Διονύσης Αθανασάκος. Για την ελληνική εταιρεία, που συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια δραστηριότητας, η αγορά της Γερμανίας είναι οικεία, δεδομένου ότι το 2012 εξαγόρασε τη γερμανική εταιρεία HP market Solutions (θυγατρική της Hewlett Packard), την οποία πούλησε αργότερα. Το συνολικό τίμημα εξαγοράς του 60% της Cloudideas διαμορφώνεται σε 800 χιλ. ευρώ. Από αυτά, σε πρώτη φάση, θα καταβληθούν 250 χιλ. ευρώ, με την πληρωμή του υπολειπόμενου ποσού να έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, που τοποθετείται το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Cloudideas αποτελεί εταίρο της Salesforce, διαθέτοντας πελάτες στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών –όπου η διαχείριση των πελατειακών σχέσεων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο– των υπηρεσιών προς επιχειρήσεις (B2B) και των επαγγελματικών ακινήτων. Κατά τη φετινή χρονιά η γερμανική εταιρεία υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιήσει πωλήσεις της τάξεως των 1,8 εκατ. και θα εμφανίσει λειτουργική κερδοφορία (Ebitda) άνω των 350 χιλ. ευρώ.

H Real Consulting κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς εμφάνισε, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, αυξημένο κατά 12% κύκλο εργασιών, στα 11 εκατ. ευρώ και ενισχυμένα κατά 14% Ebitda, στο 1,4 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή