Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο ευρωπαϊκός δείκτης

Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο ευρωπαϊκός δείκτης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλά επίπεδα έξι εβδομάδων έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με τη βοήθεια των ευνοϊκών αποτελεσμάτων της Nestle, τα οποία  αντιστάθμισαν τις ζημίες από την απογοητευτική επίδοση που αφορούσε τη δραστηριότητα του ομίλου ειδών πολυτελείας και υψηλής ραπτικής Kering, καθώς και του ASML, ο οποίος κατασκευάζει ημιαγωγούς. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 0,32%, έχοντας ευνοηθεί και από τον κλάδο των ομίλων πετρελαιοειδών.

Ο τελευταίος είχε ενισχυθεί από την ελαφρά ανάκαμψη στις τιμές του αργού. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφάνισε άνοδο 0,08% στο κλείσιμο, ενώ με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση και τα άλλα μεγάλα χρηματιστήρια. Με 0,05% έκλεισε στη Φρανκφούρτη ο DAX, με 0,54% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 0,94% στο Μιλάνο ο FTSE MIB και με 0,24% ο IBEX στη Μαδρίτη. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, αργά χθες το βράδυ πριν από το κλείσιμο το κλίμα ήταν θετικό και οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο κατά 0,54% και 0,40% αντιστοίχως. Το ευρώ ως προς το δολάριο ανήλθε 0,1% στα 1,1646 δολάρια, ενώ το αργό Νέας Υόρκης ενισχύθηκε 0,8% στα 83,61 δολάρια το βαρέλι.

Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις στα μεγάλα χρηματιστήρια.

Στη Γηραιά Ηπειρο ο ελβετικός γίγαντας του κλάδου τροφίμων, Nestle, είδε την τιμή της μετοχής του να ενισχύεται κατά 2,7%, χάρις στις ευοίωνες προοπτικές πωλήσεων τις οποίες βοήθησε η δραστηριότητα στον καφέ και τα οργανικά προϊόντα κατά το τρίτο τρίμηνο. Ετσι ο κλαδικός δείκτης τροφίμων και ποτών είχε άνοδο χθες 1,7%. Αναλόγως κινήθηκε και η Unilever, της οποίας η τιμή της μετοχής είχε κέρδη 0,8%.

Ο όμιλος ειδών πολυτελείας Kering είχε πτώση μετοχής 0,6%, διότι η αύξηση πωλήσεων στον διάσημο οίκο Gucci, που του ανήκει, υστέρησε των προσδοκιών των αναλυτών λόγω της βραδύτερης ανάκαμψης στη μεγάλη αγορά της Κίνας.

Καθ’ όσον εξελίσσεται η περίοδος παρουσίασης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, οι επενδυτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν λόγω υψηλότερου κόστους, ειδικά όταν οι κεντρικές τράπεζες αρχίσουν την απόσυρση των μέτρων στήριξης. Το κόστος αυτό, τέλος, σχετίζεται με τη συμφόρηση η οποία παρατηρείται εξαιτίας της πανδημίας στο σύστημα της παγκόσμιας προμηθευτικής αλυσίδας, αλλά και τις ελλείψεις εργατικών χεριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή