Την άυλη κάρτα Ticket Restaurant Zero φέρνει στην Ελλάδα η Edenred

Την άυλη κάρτα Ticket Restaurant Zero φέρνει στην Ελλάδα η Edenred

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη έφεση που δείχνουν οι Ελληνες καταναλωτές στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile payments), συνήθεια που ενισχύθηκε μετά την πανδημία, καθώς και το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα παρέχουν στους εργαζομένους τους διατακτικές σίτισης οδήγησαν την Edenred να εισαγάγει και στην Ελλάδα την άυλη κάρτα Ticket Restaurant Zero. Μάλιστα, η συγκεκριμένη λογική θα εφαρμοστεί σταδιακά σε περίπου ένα χρόνο και στις υπόλοιπες κάρτες – υπηρεσίες που παρέχει η Edenred.

Η εν λόγω κάρτα εκδίδεται σε λιγότερο από 24 ώρες, μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον κάτοχό της μέσα σε ένα λεπτό, ενώ η όλη διαχείριση, όπως οι πληρωμές, μπορεί να γίνεται μέσα από τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου και δη μέσα από την εφαρμογή της Edenred και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια που υποστηρίζει, αναλόγως της συσκευής (Apple Pay, Google Pay και Edenred Pay). Η πρόσβαση στην κάρτα θα γίνεται με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η 5η χώρα που ξεκινά η παροχή αυτής της ψηφιακής λύσης από τις 46 που συνολικά δραστηριοποιείται ο γαλλικός όμιλος. Οι υπόλοιπες χώρες στις οποίες παρέχεται η υπηρεσία αυτή είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Φινλανδία, η Γαλλία.

Επιπλέον, από τον Μάρτιο του 2022 όλες οι κάρτες της Edenred στην Ελλάδα θα γίνονται από 99% ανακυκλωμένο πλαστικό, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην εξοικονόμηση 7,5 τόνων πλαστικού τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι διατακτικές που διακινούνται από την Edenred σήμερα φτάνουν σε συνολική αξία τα 200 εκατ. ευρώ.

Σε μια άλλη, δε, κίνηση ενίσχυσης των εταιρειών στην Ελλάδα, από σήμερα την εκτύπωση των καρτών της Edenred Greece αναλαμβάνει η Inform ΛΥΚΟΣ, ενώ μέχρι τώρα η εργασία αυτή γινόταν στο εξωτερικό. Το παραπάνω ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Edenred Greece Ιωάννης Κολοβός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η εταιρεία χθες. Για να αντιληφθεί κάποιος το διαρκώς αυξανόμενο μέγεθος της αγοράς των διατακτικών σίτισης αρκεί να πούμε ότι μόνο οι διατακτικές που διακινούνται από την Edenred σήμερα φτάνουν σε συνολική αξία τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ στον κλάδο αυτό δραστηριοποιούνται ακόμη 3-4 εταιρείες.

Οι συνεργαζόμενες με την Edenred επιχειρήσεις ξεπερνούν σήμερα τις 6.000, ενώ πάνω από 10.000 είναι τα σημεία εξαργύρωσης των καρτών Ticket Restaurant, Benefits κ.λπ., σημεία τα οποία περιλαμβάνουν εστιατόρια, σούπερ μάρκετ (περίπου 3.500 σημεία πώλησης), γυμναστήρια κ.ά.

Πέρυσι προστέθηκαν περί τα 1.000 καταστήματα, ενώ την επόμενη χρονιά αναμένεται να προστεθούν περίπου 2.000 ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή