Επενδύσεις 150 εκατ. «τρέχει» στην Ελλάδα η ολλανδική Ten Brinke

Επενδύσεις 150 εκατ. «τρέχει» στην Ελλάδα η ολλανδική Ten Brinke

Επενδυτικό πρόγραµµα της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ακινήτων υλοποιεί αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά ο ολλανδικός όμιλος Ten Brinke μέσω της θυγατρικής του Ten Brinke Hellas.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτικό πρόγραµµα της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ακινήτων υλοποιεί αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά ο ολλανδικός όμιλος Ten Brinke μέσω της θυγατρικής του Ten Brinke Hellas. Η έμφαση δίνεται σε ακίνητα υψηλής ζήτησης, όπως για παράδειγμα τα εμπορικά πάρκα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες, στο πλαίσιο του συνεδρίου ακινήτων Prodexpo 2021, ο κ. Φώτης Γιόφτσιος, διευθύνων σύμβουλος, μόνο στον τομέα των εμπορικών πάρκων αναπτύσσονται νέα ακίνητα συνολικής επιφάνειας της τάξεως των 90.000 τ.μ., σε Αττική, Πάτρα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η επένδυση για τη δημιουργία εμπορικού πάρκου 15.000 τ.μ. στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι το ακίνητο θα παραδοθεί προς χρήση το Πάσχα του 2022, ενώ ήδη έχει εξασφαλιστεί το 70% των μισθωτών, μέσω σχετικών προσυμφώνων. Μάλιστα, ήδη διεξάγονται συζητήσεις και για την πώλησή του, με την Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή να προβάλει ως ένας εκ των ενδιαφερομένων.

Αλλωστε, οι δύο πλευρές έχουν αναπτύξει μια στρατηγική συνεργασία για την κατασκευή εμπορικών πάρκων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ηδη συνεργάζονται για τέτοιες επενδύσεις στην Πάτρα, αλλά και στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, η Ten Brinke και ο όμιλος Φουρλή συνεπενδύουν στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ ένα σημαντικό μέρος των εμπορικών πάρκων που θα δημιουργηθούν, θα περιλαμβάνουν ως μισθωτές εταιρείες του ομίλου, όπως η ΙΚΕΑ και τα Intersport. Παράλληλα, υπάρχει και συμφωνία για την αγορά των ακινήτων από την Trade Estates ΑΕΕΑΠ, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή τους. Στην Πάτρα θα αξιοποιηθεί η έκταση της πρώην ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, επιφάνειας 21,5 στρεμμάτων, που αποκτήθηκε πέρυσι μέσω πλειστηριασμού αντί 3,3 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, στο Ηράκλειο της Κρήτης σχεδιάζεται ένα εμπορικό πάρκο της τάξεως των 25.000 τ.μ. σε έκταση 50 στρεμμάτων, με το ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιόφτσιο, η εταιρεία υποχρεώθηκε να επιδείξει ευελιξία και να αναπροσαρμόσει το επενδυτικό της πρόγραμμα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς υποχώρησε η ζήτηση για κτίρια γραφείων, ενώ αντιθέτως υπήρξε μεγάλη άνοδος της ζήτησης για χώρους logistics και εμπορικά πάρκα. Στον τομέα των logistics, η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα, επιφάνειας 45.000 τ.μ. στην περιοχή της Ελευσίνας, το οποίο έχει αποκτηθεί από την Grivalia. Το ακίνητο χρησιμοποιείται από την αλυσίδα Public και τον όμιλο Βεϊνόγλου. Επίσης, η Ten Brinke Hellas αναπτύσσει τρία νέα συγκροτήματα αποθηκών, ενώ σχεδιάζει και την ενεργότερη συμμετοχή της και σε οικιστικά έργα, όπου επίσης διαπιστώνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, τόσο για κύριες όσο και για εξοχικές κατοικίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή