Και πολυτελείς κατοικίες στον πύργο του Πειραιά

Και πολυτελείς κατοικίες στον πύργο του Πειραιά

Οι 10 τελευταίοι όροφοι εξετάζεται να μετατραπούν σε διαμερίσματα

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναπροσαρμογή του σχεδιασμού για τις χρήσεις που θα αναπτυχθούν στον πύργο του Πειραιά, ενδέχεται να προχωρήσουν το προσεχές διάστημα οι επενδυτές που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση του ακινήτου, δηλαδή το σχήμα Dimand Real Estate-EBRD και Prodea Investments.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί η μετατροπή των τελευταίων 10 ορόφων του κτιρίου σε πολυτελή διαμερίσματα. Μάλιστα, το προσεχές δίμηνο πρόκειται να γίνουν οι πρώτες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, κυρίως ως προς το σκέλος της διερεύνησης του πιθανού αγοραστικού ενδιαφέροντος, προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Με βάση τον σχετικό σχεδιασμό, εφόσον όντως υπάρξει η απαιτούμενη ζήτηση, το σχέδιο για την ανάπλαση του εμβληματικού κτιρίου στο κέντρο του Πειραιά θα αναπροσαρμοστεί, ώστε να προκύψουν περίπου 7.000 τ.μ. κατοικιών. Μέχρι σήμερα, το πλάνο που είχαν επεξεργαστεί οι επενδυτές προέβλεπε ότι θα δημιουργηθούν 17.000 τ.μ. γραφείων. Με βάση την προτεινόμενη αλλαγή, οι χώροι γραφείων θα περιοριστούν σε 10.000 τ.μ.

Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση προωθούμενης επένδυσης ανάπτυξης ακινήτων, η οποία είναι πιθανό να υποστεί αναπροσαρμογή ώστε να καλύψει μια αγορά που μέχρι πριν από λίγους μήνες ελάχιστοι στην κτηματαγορά πίστευαν ότι υπήρχε. Ο λόγος για τις πολυτελείς κατοικίες με συνδυασμό υπηρεσιών φύλαξης, ασφάλειας και καθαριότητας ή, ακόμη, και ξενοδοχειακών παροχών, επίπλωσης και άλλου εξοπλισμού.

Οι επενδυτές αναπροσαρμόζουν τα σχέδιά τους μετά την υψηλή ζήτηση για αγορά κατοικιών στον πύργο του Ελληνικού.

Η ταχύτητα απορρόφησης και κυρίως οι τιμές (πέριξ των 11.000 ευρώ ανά τ.μ. κατά μέσον όρο) στις οποίες πωλήθηκαν τα πολυτελή διαμερίσματα και οι βίλες στον πύργο κατοικιών Marina Tower του Ελληνικού ξάφνιασαν πολλούς στην αγορά ακινήτων, που ίσως ήταν σκεπτικοί για το αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει στην ελληνική αγορά για πολυτελείς κατασκευές σε προνομιακά σημεία.

«Πράσινο» κτίριο

Ο πύργος του Πειραιά πρόκειται να ανακατασκευαστεί ώστε να αποτελέσει ένα από τα πλέον «πράσινα» κτίρια πανελλαδικά. Παράλληλα, βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για να αποτελέσει ένα ακόμη επιτυχημένο έργο, καθώς προσφέρει απαράμιλλη θέα του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί και η ταυτόχρονη πώληση/ενοικίαση γραφείων και διαμερισμάτων, καθώς εκ των πραγμάτων ένα σημαντικό μέρος των πιθανών χρηστών θα αφορά ναυτιλιακές εταιρείες που μέχρι σήμερα στεγάζονται σε κάποιο από τα κτίρια του Πειραιά, η πλειονότητα των οποίων είναι μεγάλης ηλικίας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό, οι πλοιοκτήτες και ανώτερα στελέχη των εταιρειών να θελήσουν να έχουν και την ευκολία ενός διαμερίσματος στο ίδιο κτίριο για ιδιωτικές συναντήσεις, ξεκούραση ή και φιλοξενία πελατών/συνεργατών τους.

Κάντζα

Ανάλογα σχέδια διαφοροποίησης του αρχικού σχεδιασμού επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο και η διοίκηση της REDS αναφορικά με την προωθούμενη επένδυση της Cambas Project στα πρώην Κτήματα Καμπά στην Κάντζα. Οπως ανέφεραν, πρόσφατα, στελέχη του ομίλου, πλέον φαντάζει πιθανή η προσθήκη και κατοικιών εντός της ανάπτυξης, οι οποίες ενδεχομένως να συνδυαστούν και με σχολικά συγκροτήματα, αλλά και με καταστήματα τύπου μίνι μάρκετ. Μέχρι σήμερα, ο σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή ενός επιχειρηματικού πάρκου με συμπληρωματικές χρήσεις, όπως π.χ. ένα ξενοδοχείο. Συγκεκριμένα, από τις 89.000 τ.μ. των επιφανειών που προβλέπεται να κατασκευαστούν, οι 51.000 τ.μ. αφορούσαν γραφεία, 12.000 τ.μ. ξενοδοχείο και 16.400 τ.μ. καταστήματα και χώρους εστίασης. Επιπλέον 25.000 τ.μ. αφορούν πολιτιστικούς χώρους. Η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα αρχίσει να αναπτύσσεται από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και μετά, με ορίζοντα ολοκλήρωσης από το τέλος του 2025 και μετά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή