Τουρισμός: Συμφωνία για αύξηση των αεροπορικών θέσεων από Βρετανία με την Jet2

Τουρισμός: Συμφωνία για αύξηση των αεροπορικών θέσεων από Βρετανία με την Jet2

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία με τον όμιλο Jet2.com και Jet2holidays για αύξηση κατά 600.000 των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων σε ελληνικούς προορισμούς το 2022, σε σχέση με το 2019, με νέες πτήσεις από το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ προς την Αθήνα από τις 15 Απριλίου, έκλεισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Steve Heapy, στο πλαίσιο της παγκόσμιας τουριστικής έκθεσης World Travel Market (WTM) που ξεκίνησε χθες Δευτέρα στο Λονδίνο. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και ανώτατα στελέχη των Jet2.com και Jet2holidays.

Νέες πτήσεις από το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ προς την Αθήνα από τις 15 Απριλίου.

Οπως προβλέπει η συμφωνία, οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις της εταιρείας για την Ελλάδα το 2022 θα είναι 1,44 εκατ., οι πτήσεις θα διεξάγονται από δέκα βρετανικά προς δεκαπέντε ελληνικά αεροδρόμια, ενώ προστίθενται δύο πτήσεις την εβδομάδα προς Αθήνα από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ. Συνολικά η εταιρεία θα πραγματοποιεί 270 πτήσεις την εβδομάδα προς ελληνικούς προορισμούς.

Ο επικεφαλής της Jet2 χαρακτήρισε «φανταστικές» τις επιδόσεις της Ελλάδας υπό τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και την αβεβαιότητα της τελευταίας διετίας, κάτι που όπως επισήμανε οφείλεται εν πολλοίς στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφάρμοσε η Ελλάδα και στο αίσθημα ασφάλειας που ενέπνευσε στους επισκέπτες της. Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως «το καλοκαίρι για τους Βρετανούς ξεκινάει νωρίς στην Ελλάδα, από την 1η Απριλίου, με πρώτο προορισμό το Ηράκλειο και με πάνω από δεκαπέντε ελληνικούς προορισμούς. Βρισκόμαστε, επίσης, σε προχωρημένες συζητήσεις για να παραμείνουν ανοιχτοί κάποιοι από τους προορισμούς αυτούς τον χειμώνα του 2022-2023».

Ο Β. Κικίλιας συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Ahmed Al Khateeb. Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα μέσω επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και παροχής ελληνικής τεχνογνωσίας για την τουριστική ανάπτυξη της Σαουδικής Αραβίας, έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την παρουσία του στο 5th Future Investment Initiative.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή