Amazon: Μπόνους πρόσληψης για να βρει εργαζομένους

Amazon: Μπόνους πρόσληψης για να βρει εργαζομένους

Οι πιεστικές ανάγκες της περιόδου των εορτών υποχρεώνουν τον αμερικανικό κολοσσό υψηλής τεχνολογίας Amazon να προσλάβει περί τους 20.000 εργαζομένους στη Βρετανία για να μπορέσει να τις καλύψει, όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιεστικές ανάγκες της περιόδου των εορτών υποχρεώνουν τον αμερικανικό κολοσσό υψηλής τεχνολογίας Amazon να προσλάβει περί τους 20.000 εργαζομένους στη Βρετανία για να μπορέσει να τις καλύψει, όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Επιπροσθέτως αναφέρει ότι παρέχει, υπό τη μορφή εφάπαξ, μπόνους έως 3.000 στερλίνες αναλόγως περιοχής της Βρετανίας για να προσελκύσει εργαζομένους, ενώ αυξάνει και  το ωρομίσθιο – η προσφορά των μπόνους από τα επίπεδα των 1.000 στερλινών ξεκίνησε τον Αύγουστο και η αύξησή τους έχει να κάνει με περιφέρειες όπου η έλλειψη εργαζομένων είναι σοβαρή. Υπόσχεται δε να καταβάλει δισεκατομμύρια δολάρια, ώστε να μπορέσει να εκμηδενίσει τον αντίκτυπο στους καταναλωτές λόγω των ελλείψεων και των κωλυμάτων στην προμηθευτική αλυσίδα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Αντι Τζάσι, η διαδικασία αυτή θα έχει υψηλό κόστος για την εταιρεία, το οποίο όμως θα αναλάβει προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών της. Τα κέρδη του ομίλου για τρίτο τρίμηνο εμφάνισαν δραστική πτώση στα 3,2 δισ. δολάρια από τα περυσινά 6,3 δισ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις ήταν αυξημένες 15% στα 110,8 δισ. δολάρια.

Στη Βρετανία θα προσλάβει 20.000 εποχικούς για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της εορταστικής περιόδου.

Σημειώνεται πως στο Ηνωμένο Βασίλειο το ωρομίσθιο στην Amazon ξεκινά στις 10 λίρες, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας φθάνει και τις 11,10 λίρες. Πάντως, στο παρελθόν η Amazon είχε δεχθεί κριτική εξαιτίας των κακών συνθηκών εργασίας στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπου αποτελεί και τον δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη.

Η Apple

Εν τω μεταξύ, ακόμα ένας αμερικανικός κολοσσός υψηλής τεχνολογίας, αυτός της Apple, δήλωσε ότι η έλλειψη σε ημιαγωγούς τής έχει κοστίσει σε χαμένες πωλήσεις 6 δισ. δολάρια. Ο δε διευθύνων σύμβουλός της, Τιμ Κουκ, παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα αυτά θα εξακολουθήσουν να ταλανίζουν την Apple και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.Ο κολοσσός υψηλής τεχνολογίας ανέφερε ότι οι πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου του οικονομικού του έτους ενισχύθηκαν σημαντικά σε ποσοστό 29%, φθάνοντας τα 83,4 δισ. δολάρια.  Την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα λόγω εφοδιαστικής αλυσίδας και τώρα πλέον η έλλειψη ημιαγωγών επηρεάζει δυσμενώς τα περισσότερα από τα προϊόντα της. Κατά τον διαχειριστή κεφαλαίων Τζορτζ Γκόντμπερ, στην Polar Capital, ο οποίος μίλησε στο BBC, «η κατάσταση αυτή φανερώνει πως οι γίγαντες υψηλής τεχνολογίας δεν είναι απρόσβλητοι από τα προβλήματα, με τα οποία η οποιαδήποτε επιχείρηση έρχεται αντιμέτωπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή