H DuPont εξαγοράζει τη Rogers Corporation αντί 5,2 δισ. δολαρίων

H DuPont εξαγοράζει τη Rogers Corporation αντί 5,2 δισ. δολαρίων

Στροφή του ομίλου χημικών στην αγορά ηλεκτρονικών και βιομηχανικών ειδών

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O μεγάλος βιομηχανικός όμιλος χημικών DuPont ήρθε σε συμφωνία εξαγοράς με την εταιρεία κατασκευής μηχανολογικού υλικού Rogers Corp., ενώ το τίμημα ανέρχεται σε 5,2 δισ. δολάρια. Επιπροσθέτως δήλωσε ότι θα διαθέσει προς πώληση το μεγαλύτερο τμήμα των δραστηριοτήτων της στην κατασκευή ρητινών και πολυμερών για χρήση σε αυτοκίνητα, αποσκοπώντας να εκμεταλλευθεί τη ραγδαία ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και της συναφούς προηγμένης τεχνολογίας. Με την επικείμενη εξαγορά η τιμή της μετοχής της Rogers αποτιμάται στα 277 δολάρια, δηλαδή ένα τρίτο περισσότερο από τα επίπεδα στα οποία έκλεισε τη Δευτέρα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση. Πέραν των αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας, η εξαγορά θα ενδυναμώσει τη θέση την οποία κατέχει η DuPont στη διεθνή αγορά προηγμένων υλικών για άλλες καίριας σημασίας αγορές, όπως είναι η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες ή καθαρές πηγές, καθώς και οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς.

Ράλι για τη μετοχή της εταιρείας κατασκευής μηχανολο- γικού υλικού.

Ο όμιλος χημικών DuPont επιδιώκει να διαθέσει στην αγορά το μεγαλύτερο μέρος της μονάδας της Mobility and Materials, με δραστηριότητες στην κινητικότητα και στα υλικά. Η εν λόγω θυγατρική του ασχολείται με την παραγωγή ρητινών και πολυμερών για οχήματα. Τόσο η κίνηση αυτή όσο και η απόκτηση της Rogers θα βελτιώσουν την πρόσβαση της DuPont στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικών και βιομηχανικών ειδών με τα υψηλά περιθώρια κέρδους. «Στο επίκεντρο των επιλογών μας τίθενται ευκαιρίες που μας εξασφαλίζουν υψηλές πωλήσεις και καλές αποδόσεις σε διάφορους κλάδους οι οποίοι εμφανίζουν μακροπρόθεσμες τάσεις ανάπτυξης», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού χημικών, Εντ Μπριν. Συν τοις άλλοις, όπως παρατηρεί ο ίδιος, «η εταιρεία ενδιαφέρεται να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές της μέσω οργανικής ανάπτυξης και στρατηγικών εξαγορών». Οσον αφορά, δε, τον ίδιο τον Εντ Μπριν, η τελευταία του επιχειρηματική πρωτοβουλία θα ενισχύσει τη φήμη του στην προώθηση συμφωνιών – το 2012 είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει τη διάσπαση της Tyco International, η οποία ειδικεύεται στην πυροπροστασία και στα συστήματα ασφαλείας, και επόπτευσε την πώληση της General Instrument, που δραστηριοποιείται στον εξοπλισμό ημιαγωγών και καλωδιακής τηλεόρασης.

Από πλευράς της, η DuPont αναμένει ότι η μονάδα της Mobility and Materials θα μπορέσει να της αποφέρει σε πωλήσεις περί τα 4,2 δισ. δολάρια. Η προώθηση και διαφήμιση της πώλησής της μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες, ενώ η διαδικασία συνολικά αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Τα έσοδα από αυτήν θα χρησιμοποιηθούν από τον αμερικανικό όμιλο χημικών για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά τής επίσης αμερικανικής Rogers. Αφότου έγινε γνωστό σε αναλυτές και επενδυτές ότι πρόκειται να προχωρήσει η εξαγορά, η τιμή της μετοχής της DuPont εμφάνισε μια άνοδο της τάξεως του 5,6%, στα 75,18 δολάρια, αν και νωρίτερα, κατά τις πρωινές συναλλαγές, είχε ενισχυθεί περαιτέρω κατά 6,5%. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως στην περίπτωση της Rogers η τιμή της μετοχής της ανήλθε πολύ πιο θεαματικά κατά 31% και μετά υποχώρησε κατά τι με άνοδο 29%, στα 268,85 δολάρια. Η αύξηση 31% είναι και η μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακά από το 1999.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή