Κυρ. Μητσοτάκης: Δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022

Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 -πέραν αυτής που έχει ήδη ανακοινωθεί (2% από 1 Ιανουαρίου)- αφού ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η χώρα δεν θα οδεύσει ξανά σε lockdown

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 -πέραν αυτής που έχει ήδη ανακοινωθεί (2% από 1/1/2022)- αφού ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η χώρα δεν θα οδεύσει ξανά σε lockdown. Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επίσης ότι θα υπάρξει επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα και για τους νέους αγρότες.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σημεία από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού – Τι είπε για πανδημία, αστυνομία, ελληνοτουρκικά, εκλογές

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα υπάρχει μία πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού 2% από 1/1/2022, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Δήλωσε επίσης αποφασισμένος να υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 «όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και αφού έχουμε λάβει υπόψη μας τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων». «Διότι δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, σε μία εποχή που η ανεργία πέφτει, και αυτό είναι επιτυχία της ελληνικής οικονομίας -στην υπόλοιπη ευρωζώνη η ανεργία αυξήθηκε- να ανακόψουμε αυτή την πορεία», διευκρίνισε.

Για την ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως τόνισε, η ακρίβεια είναι εξαιρετικά έντονη στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων. Συμπλήρωσε, δε, ότι η κυβέρνηση δαπάνησε και θα δαπανήσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ για να συγκρατήσει τις αυξήσεις των τιμών στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της κυβέρνησης, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος «θα αυξάνονταν δέκα φορές παραπάνω από αυτό το οποίο θα αυξηθούν, από τα 3 ή 4 ευρώ που μπορεί να δουν αύξηση οι πολίτες». «Η παρέμβαση αυτή είναι κυβερνητική παρέμβαση, είναι όμως και μία παρέμβαση που γίνεται από τους ίδιους τους μεγάλους παίκτες της αγοράς, με πρώτη τη ΔΕΗ» πρόσθεσε.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή