Εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie

Εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie

Στην έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie, που έχει κατατεθεί προς επικύρωση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, προχώρησαν κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση οι μέτοχοι της εταιρείας ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ.

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie, που έχει κατατεθεί προς επικύρωση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, προχώρησαν κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση οι μέτοχοι της εταιρείας ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ. Η ειδική εντολοδόχος υποκατέστησε, όπως προβλέπει η νομοθεσία, τους μετόχους που δεν συναινούν και εκπροσωπούν το 63,77% του μετοχικού κεφαλαίου της Folli Follie, δηλαδή τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο (21,16%), την εταιρεία συμφερόντων του ιδίου Lamelia Enterprises (11,28%), τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο (0,93%), δύο εταιρείες με έδρα τις βρετανικές Παρθένους Νήσους (4,09%), δύο σχήματα με έδρα το Λουξεμβούργο (13,89%), την JP Morgan Securities (9,84%) και την κινεζική Fosun (2,48%).

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Γιώργος Σάμιος, η συμφωνία εξυγίανσης είναι συμφέρουσα για τους μετόχους της εταιρείας. «Από τα δεδομένα που προέκυψαν μετά την αναμόρφωση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων –και ήδη από την παράδοση του πορίσματος της Alvarez and Marsal– κατέστη προφανές ότι ο δανεισμός της εταιρείας ήταν υπέρμετρος και ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί από τις πραγματικές ταμειακές ροές. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης εξωτερικής χρηματοδότησης, κατέστησε απαραίτητη την αναδιάρθρωση των οφειλών της εταιρείας μέσω της ένταξής της στη διαδικασία εξυγίανσης, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση», σημείωσε.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης, η Folli Follie απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών της προς τρίτους, εκτός από τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, τις οποίες αναλαμβάνει να αποπληρώσει η OpsCo, δηλαδή η νέα εταιρεία που θα συσταθεί και θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο, αποτελώντας τον φορέα λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, η Folli Follie θα διατηρήσει συμμετοχή 10% στην OpsCo, από την οποία θα εισπράττει ετήσια αμοιβή ύψους 150.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών για οκτώ χρόνια. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα δύναται να εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo.

Η ειδική εντολοδόχος ψήφισε έναντι των μετόχων που δεν συναινούσαν.

Σχετικά με τη συμφωνία εξυγίανσης, ύστερα από την πρόσφατη τροποποίησή της βάσει όσων είχε ζητήσει το Πτωχευτικό Δικαστήριο, συζητήθηκε πρόσφατα η αίτηση επικύρωσής της από τη Folli Follie, με την έκδοση της απόφασης να αναμένεται τους προσεχείς μήνες. Κατ’ αρχήν, το Πτωχευτικό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι η συμφωνία εξυγίανσης πληροί όλους τους όρους για την επικύρωσή της, περιλαμβάνοντας την αποπληρωμή των απαιτήσεων του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ ύψους 15 εκατ. ευρώ και 1,8 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Η επόμενη μέρα

Επιδιώκοντας να περάσει στην επόμενη μέρα, η Folli Follie έχει προχωρήσει στην ίδρυση νέων καταστημάτων και στη σύναψη νέων εμπορικών συνεργασιών, όπως με τα brands Beverly Hills Polo Club και Kendall & Kylie, την Intersport στο Factory Outlet αεροδρομίου, την ΚΑΕ Ολυμπιακός, διεθνείς οίκους καλλυντικών και τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες της πρώην διοίκησης της εταιρείας, όπως έκανε γνωστό ο κ. Σάμιος, η εταιρεία έχει υποβάλει έγκληση κατά του Δ. Κουτσολιούτσου και άλλων στελεχών στην Ελλάδα και στον υπο-όμιλο της Ασίας και έχει καταθέσει τρεις επιπλέον μηνύσεις για περιπτώσεις κακουργηματικής απάτης και απιστίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή