«Μαγειρεύεται» συμφωνία των Kiosky’s με τη Vivartia

«Μαγειρεύεται» συμφωνία των Kiosky’s με τη Vivartia

Ετοιμα γεύματα στα μίνι μάρκετ, που θα παρασκευάζονται από θυγατρική του ομίλου

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμα γεύματα, τα οποία θα παρασκευάζει θυγατρική εταιρεία της Vivartia, θα διαθέτει σε λίγο καιρό το δίκτυο μίνι μάρκετ Kiosky’s, τα οποία πριν από περίπου ένα μήνα εξαγόρασε από τον όμιλο Μούχαλη ο γερμανικός όμιλος Delivery Hero, γνωστός στην Ελλάδα κυρίως από την efood. Μάλιστα οι σχετικές συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πριν τα Kiosky’s αλλάξουν ιδιοκτήτη, ανάμεσα στον Γιώργο Μούχαλη και στη Vivartia, και τα νέα δεδομένα κάθε άλλο παρά άλλαξαν τον σχεδιασμό. Το γεγονός, άλλωστε, ότι η πρόσφατη συμφωνία Delivery Hero – ομίλου Μούχαλη προβλέπει ότι το στελεχικό δυναμικό και οι επιχειρησιακές διαδικασίες των εξαγορασθεισών εταιρειών θα ενσωματωθούν στην efood δίνει άλλη δυναμική στο εγχείρημα της διάθεσης έτοιμων γευμάτων, καθώς πιθανότατα θα γίνεται και η κατ’ οίκον διανομή τους. Στις διαπραγματεύσεις, δε, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, εξακολουθεί να συμμετέχει ο κ. Μούχαλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την ευθύνη για τα έτοιμα γεύματα που θα διατίθενται από τα Kiosky’s είναι πιθανό ότι θα έχει η Forky, η εταιρεία παράδοσης έτοιμων μαγειρευτών γευμάτων, την οποία εξαγόρασε η Vivartia στα τέλη του 2017.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός του Νοεμβρίου.

Πηγή με άμεση εμπλοκή στις σχετικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές υποστήριξε, μιλώντας στην «Κ», ότι όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία ανάμεσα στη Vivartia και στα Kiosky’s θα οριστικοποιηθούν εντός του Νοεμβρίου. Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι με την εταιρεία βρίσκεται σε εξέλιξη μια γενικότερη συζήτηση για τη συνεργασία που αφορά συνολικά τα προϊόντα της Vivartia. Υπενθυμίζεται ότι ο βιομηχανικός βραχίονας του κλάδου εστίασης της Vivartia, εκεί δηλαδή που προπαρασκευάζονται γεύματα τόσο για τα καταστήματα εστίασης της Vivartia όσο και για άλλους πελάτες, είναι η Hellenic Catering.

Η Forky σήμερα, εκτός από τη δική της εφαρμογή, βρίσκεται και στην πλατφόρμα της efood, ενώ για την εξυπηρέτηση των παραγγελιών χρησιμοποιείται ουσιαστικά το δίκτυο των άλλων καταστημάτων εστίασης της Vivartia, όπως είναι για παράδειγμα τα Goody’s. Αν και ξεκίνησε πολύ ελπιδοφόρα όταν ιδρύθηκε το 2014 από τον Μιχάλη Γκόντα και τον Πέτρο Πιτσιλή και το 2016 εντάχθηκε και στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavour, έχοντας συγκεντρώσει μέσα σε δύο χρόνια συνολική χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 800.000 ευρώ στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Για αυτό, άλλωστε, είχε προξενήσει εντύπωση η απόφαση της Vivartia να την εξαγοράσει στα τέλη του 2017 και να τη διατηρήσει για αρκετό χρονικό διάστημα ανενεργή.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία Vivartia και Kiosky’s για τη διάθεση από τα δεύτερα έτοιμων γευμάτων –πέραν απλώς γλυκών και αλμυρών σνακ και γευμάτων, όπως σάντουιτς που ήδη διέθετε η εν λόγω αλυσίδα μίνι μάρκετ– δείχνει ότι πλέον η μετεξέλιξη των convenience stores σε… πολυκαταστήματα γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Στις νέες τάσεις στη μικρή λιανική, όπως έχουμε ήδη επισημάνει πρόσφατα από τις σελίδες της «Κ», είναι η διάθεση έτοιμων γευμάτων όπως αυτά που διαθέτουν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (το λεγόμενο food to go). Να σημειωθεί άλλωστε ότι η εταιρεία που ίδρυσε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ελλάδα η Delivery Hero με την επωνυμία Delivery Hero DMart Greece Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία έχει μεταξύ άλλων ως σκοπό, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της, τη διαχείριση κάθε είδους καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ή κυλικείου.

Σήμερα λειτουργούν στην Αττική 57 καταστήματα Kiosky’s Convenience Stores, ενώ εντός του 2021 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τέσσερα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Πύργο Ηλείας, Λαμία και Σύρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή