Επιστροφή στα κέρδη από το 2022 «βλέπει» ο όμιλος της IAG

Επιστροφή στα κέρδη από το 2022 «βλέπει» ο όμιλος της IAG

Ευοίωνες προβλέψεις διατύπωσε η IAG, μητρική εταιρεία των British Airways και Iberia, χάρη στο ότι εμφάνισε θετικές ταμειακές ροές κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ήτοι το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευοίωνες προβλέψεις διατύπωσε η IAG, μητρική εταιρεία των British Airways και Iberia, χάρη στο ότι εμφάνισε θετικές ταμειακές ροές κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ήτοι το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Η ζήτηση για διατλαντικά ταξίδια, επιπλέον, έχει αρχίσει να αναθερμαίνεται, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σύνορά τους για εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τη Γηραιά Ηπειρο την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 8 τρέχοντος. Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του ο μητρικός αεροπορικός όμιλος της ΙΑG δήλωσε ότι οι κρατήσεις θέσεων για τις μακράς διαρκείας πτήσεις ανακάμπτουν με πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι για τις συντομότερες. Ακόμα, το τμήμα εκείνο των δραστηριοτήτων που αφορά τις μετακινήσεις της πρώτης θέσης για λόγους ψυχαγωγίας έχει πολύ καλή επίδοση στην ΒΑ και στην Iberia. Η IAG ανέφερε επίσης πως έχει παρατηρήσει ορισμένες πρόωρες ενδείξεις για ανάκαμψη στα επαγγελματικά ταξίδια. Αξίζει να αναφερθεί πως ο όμιλος της IAG, όπου συμπεριλαμβάνονται ακόμα η ιρλανδική Aer Lingus καθώς και ο αερομεταφορέας χαμηλών ναύλων Vueling, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο λειτουργικές ζημίες της τάξεως των 452 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές του κλάδου είχαν κάνει λόγο για μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως των 567 εκατ. ευρώ.

Οι κρατήσεις θέσεων για τις μακράς διαρκείας πτήσεις ανακάμπτουν με γρήγορο ρυθμό.

Να σημειωθεί επίσης πως η IAG είναι περισσότερο εξαρτημένη από τις κερδοφόρες διατλαντικές πτήσεις από όσο οι περισσότεροι άλλοι αερομεταφορείς της Γηραιάς Ηπείρου. Αναφορικά τώρα με το σύνολο του 2021, αναμένει ότι θα εμφανίσει ζημίες 3 δισ. ευρώ, όταν αντιστοίχως οι ανταγωνίστριές της Air France-KLM και Deutsche Lufthansa είχαν αμφότερες απροσδόκητα κέρδη το τρίτο τρίμηνο. Οι εν λόγω αεροπορικές ευνοήθηκαν από το γεγονός ότι τα ταξίδια στην Ευρώπη άνοιξαν ταχύτερα μετά την πανδημία. Ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος, μάλιστα, προβλέπει ότι το σύνολο των 12 μηνών του 2021 θα έχει θετικά αποτελέσματα. Ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, Λουίς Γκαγιέγο, δηλώνει ότι αναμένει το καλοκαίρι του 2022 οι εταιρείες του ομίλου να λειτουργούν στο 90% της χωρητικότητας που είχαν προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, προσθέτοντας: «Είμαι σίγουρος πως εάν μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε αυτό τον αριθμό των πτήσεων, τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να επανέλθουμε σε συνθήκη κερδοφορίας». Τέλος, οι κρατήσεις για τις μετακινήσεις προς τους προορισμούς της Βόρειας Αμερικής είχαν επανέλθει την προηγούμενη εβδομάδα σε επίπεδα του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή