Aνοδικά κινούνταν χθες αργά πριν από το κλείσιμο της αγοράς οι δείκτες στη Γουόλ Στριτ, αγγίζοντας και επίπεδα ρεκόρ, ενώ με κέρδη ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 – κατά 0,04%. Παρά ταύτα, από τους δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μόνον εκείνος του Παρισιού έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 0,10%. Στο Λονδίνο, συγκεκριμένα, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με πτώση 0,05%, όπως και ο DAX στη Φρανκφούρτη, με -0,31% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με -0,65% ο IBEX στη Μαδρίτη. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ο Dow Jones είχε αρχικά ενισχυθεί σε επίπεδα ρεκόρ κατά 0,47%, κέρδη είχαν και οι S&P και Nasdaq κατά 0,19% και 0,16%, ενώ στη συνέχεια η άνοδος περιορίστηκε στο 0,18%, 0,04% και 0,15% αντιστοίχως.
Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο ήταν θετικά.
Στο ευνοϊκό κλίμα το οποίο είχε δημιουργηθεί χθες στις αγορές συνέβαλε το γεγονός πως τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο ήταν θετικά. Επιπλέον, οι επενδυτές διαπίστωσαν πως, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Fed Νέας Υόρκης, οι προσδοκίες για τον βραχυπρόθεσμο πληθωρισμό ενισχύθηκαν τον Οκτώβριο και οι προσδοκίες των καταναλωτών για το πόσα χρήματα θα κερδίσουν και θα δαπανήσουν τον επόμενο χρόνο ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα οκταετίας. Η μέση εκτίμηση του πληθωρισμού σε ορίζοντα 12 μηνών ανήλθε στο 5,7% από το 5,3%, δηλαδή έφθασε σε νέα υψηλά επίπεδα στο πλαίσιο σχετικής έρευνας, που εγκαινιάστηκε στις ΗΠΑ το 2013. Παρά ταύτα, οι προσδοκίες για τον μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό σε ορίζοντα τριετίας, δηλαδή, δεν μεταβλήθηκαν τον Οκτώβριο και διατηρήθηκαν στο 4,2%, αφού τους προηγούμενους τρεις μήνες σημείωναν διαδοχική άνοδο. Το ότι το Κογκρέσο ενέκρινε το Σάββατο το πρόγραμμα υποδομών της τάξεως του 1 τρισ. δολαρίων χαροποίησε τους επενδυτές. Παράλληλα, παρέτεινε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον «μαύρο χρυσό». Ευνοϊκά ήταν τα στοιχεία και για τις εξαγωγές της Κίνας τον Οκτώβριο, οι οποίες υπερσκέλισαν τις προβλέψεις. Το ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα, αν και μία εξασθένηση των εισαγωγών έδωσε ακόμα ένα αποδεικτικό στοιχείο για την πιο αργή εγχώρια ζήτηση.
Τέλος, στην αγορά εμπορευμάτων το αργό Νέας Υόρκης ανήλθε 1% στα 82,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το ευρώ προς το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% στο 1,1590 δολ..