Σε επενδύσεις στα logistics προχωράει η εταιρεία «Πλαίσιο»

Σε επενδύσεις στα logistics προχωράει η εταιρεία «Πλαίσιο»

Σε εξέλιξη η εξαγορά οικοπέδου στη Μαγούλα – Σχεδιάζει κατάστημα στο Ελληνικό

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάστημα στο Ελληνικό σχεδιάζει να ανοίξει η «Πλαίσιο», με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Γιώργο Γεράρδο να επισημαίνει χθες, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, ότι η εταιρεία έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί στη λίστα των σημαντικών ενοικιαστών στην εμβληματική αυτή επένδυση. Πολύ πιο άμεσες, βεβαίως, είναι οι επενδύσεις που υλοποιεί τώρα η εταιρεία, με την έμφαση να δίνεται σε δύο κατευθύνσεις: πρώτον, στη βελτίωση της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και, δεύτερον, στον σχεδιασμό των φυσικών καταστημάτων στη μετά COVID-19 εποχή.

Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση, αποφασίστηκε η επι- στροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 3,75 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η διαδικασία εξαγοράς του ακινήτου της εταιρείας «Ακρίτας» στη Μαγούλα Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι η «Πλαίσιο» έχει υπογράψει προσύμφωνο με την «Ακρίτας» για την εξαγορά του οικοπέδου και του ακινήτου που η δεύτερη διαθέτει στη Μαγούλα, σε παρακείμενη έκταση από το κέντρο διανομής της πρώτης. Το τίμημα για την εξαγορά του οικοπέδου, έκτασης 16 στρεμμάτων, και του ακινήτου επιφανείας 6.400 τ.μ. ανέρχεται σε 2,9 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της «Πλαίσιο», η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη διότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες της «Ακρίτας», και δη υποχρεώσεις που πρέπει να πληρώσει πριν προχωρήσει η συμφωνία με την «Πλαίσιο». Η εν λόγω αποθήκη θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη διεκπεραίωση των μικρών παραγγελιών που λαμβάνει η «Πλαίσιο» στο ηλεκτρονικό της κατάστημα και για αυτό θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις σε συστήματα ρομποτικής. Το στοιχείο που θέλει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο η εταιρεία είναι το λεγόμενο «last mile», εκεί όπου παρατηρούνται στην αγορά οι περισσότερες καθυστερήσεις, δηλαδή στο τελικό στάδιο παράδοσης της παραγγελίας από τον διανομέα στον τελικό καταναλωτή.

Οπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της «Πλαίσιο» Κωνσταντίνος Γεράρδος, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις, ενώ προ πανδημίας αντιστοιχούσαν στο 8% του τζίρου της εταιρείας, στη διάρκεια των lockdowns εκτοξεύτηκαν στα ύψη, ενώ τώρα βρίσκονται περίπου στο 15% του συνολικού κύκλου εργασιών. Ενόψει Black Friday, πάντως, δεν αποκλείεται το ποσοστό αυτό να αυξηθεί περαιτέρω.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίπτωση των νέων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο στο λιανεμπόριο, ο κ. Κ. Γεράρδος απάντησε ότι το Σαββατοκύριακο η επισκεψιμότητα στα φυσικά καταστήματα ήταν μικρότερη. Σε ό,τι αφορά, δε, το ενδεχόμενο ελλείψεων σε προϊόντα κατά την Black Friday και τα Χριστούγεννα λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές από την Κίνα, ο ίδιος επισήμανε ότι η εταιρεία είχε φροντίσει εγκαίρως να έχει σημαντικό απόθεμα σε πολλές κατηγορίες και οι όποιες ελλείψεις είναι περιορισμένες, σποραδικές, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε κάποιες υποκατηγορίες. Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία συμμετείχε το 85,71% των μετόχων, αποφασίστηκε ομόφωνα η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 3,75 εκατ. ευρώ. Κίνηση η οποία, όπως σημείωσε ο κ. Κ. Γεράρδος, γίνεται καθώς η εταιρεία κατά το α΄ εξάμηνο του 2021 κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων δεκαετίας, τόσο σε ρυθμό ανάπτυξης όσο και σε απόλυτα μεγέθη, έχοντας ταυτόχρονα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή