Στο εδώλιο για τη Folli Follie παραπέμπονται οι Κουτσολιούτσοι

Στο εδώλιο για τη Folli Follie παραπέμπονται οι Κουτσολιούτσοι

Στο εδώλιο παραπέμπονται για την υπόθεση της Folli Follie συνολικά 13 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, για σωρεία αδικημάτων που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση της εταιρείας.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο παραπέμπονται για την υπόθεση της Folli Follie συνολικά 13 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, για σωρεία αδικημάτων που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση της εταιρείας. Η παραπομπή τους αποφασίστηκε μετά την απόρριψη των εφέσεων που είχαν ασκηθεί, καθώς το δικαστικό συμβούλιο επικύρωσε τις αρχικές εις βάρος τους κατηγορίες. Μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και πρώην διευθυντικά στελέχη του ομίλου, κατά περίπτωση, θα λογοδοτήσουν για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού, ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», κατάχρηση προνομιακής πληροφόρησης και άλλα. Η εκτιμώμενη ζημία που φέρεται να προκλήθηκε από τις πράξεις των κατηγορουμένων ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ, το ακριβές όμως ύψος της δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί. Σύμφωνα με την απόφαση παραπομπής (βούλευμα), από το 2006 και έκτοτε ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, στην οποία είχαν ενταχθεί τουλάχιστον 11 άτομα. Οπως αναφέρεται στο βούλευμα, κατήρτιζαν πλαστά έγγραφα τραπεζών (statement), παρουσιάζοντας ψευδώς τεράστια χρηματικά ποσά για να δείχνουν μια εύρωστη εικόνα της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ως παράδειγμα ότι σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο η εταιρεία είχε υπόλοιπο μόλις 60 ευρώ, αυτοί εμφάνιζαν 70.000.000. Εν συνεχεία, τα παραπάνω πλαστά έγγραφα οι κατηγορούμενοι τα έστελναν (με τη βοήθεια των συνεργών τους) στους συγκατηγορουμένους τους στην Κίνα και τα χρησιμοποιούσαν είτε για δανεισμό είτε για να παρουσιάζουν, ψευδώς, σε ξένους επενδυτές ότι η εταιρεία είχε σημαντικές οικονομικές δυνατότητες.

Παράλληλα, με πλαστά έγγραφα παρουσίαζαν τεράστιο κύκλο εργασιών στην Κίνα, με δήθεν συναλλαγές είτε με ανύπαρκτες εταιρείες είτε με εταιρείες που δεν είχαν καμία δραστηριότητα, ωστόσο παρουσιάζονταν ως θυγατρικές. Ακολούθως, τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις των «ψευδοεταιρειών» στην Κίνα ο Δ. Κουτσολιούτσος μαζί με τον γιο του τις έστελναν στην Ελλάδα και ζητούσαν να ενοποιηθούν με τους ισολογισμούς των εταιρειών του ομίλου που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική. Ετσι εξαπάτησαν το επενδυτικό κοινό και τα χρηματιστήρια, όπως επίσης και τα στελέχη των τραπεζών, αποσπώντας με τη μορφή δανεισμού τεράστια χρηματικά ποσά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή