Καταστήματα «Βενέτης» και στο εξωτερικό με «οδηγό» την Ομόνοια

Καταστήματα «Βενέτης» και στο εξωτερικό με «οδηγό» την Ομόνοια

Στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Ομονοίας, λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό το πρώτο κατάστημα Veneti Great, με τη φιλοδοξία το «πείραμα» που γίνεται στο ισόγειο του ιστορικού ξενοδοχείου «Μπάγκειον» να εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια και στο εξωτερικό.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Ομονοίας, λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό το πρώτο κατάστημα Veneti Great, με τη φιλοδοξία το «πείραμα» που γίνεται στο ισόγειο του ιστορικού ξενοδοχείου «Μπάγκειον» να εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, η εταιρεία «Βενέτης» πρόκειται μέσα στο επόμενο τρίμηνο να ενισχύσει περισσότερο την παρουσία της στην κατηγορία τής κατ’ οίκον παράδοσης έτοιμων γευμάτων, ενώ σχεδιάζει την ίδρυση τεσσάρων νέων καταστημάτων. Πολλές βεβαίως από τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις της εταιρείας θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας εντός και εκτός Ελλάδας.

Αλλωστε, το Veneti Great στο «Μπάγκειον», το ιστορικό αυτό κτίριο του Τσίλλερ, ουσιαστικά επαναλειτουργεί, καθώς πρώτη φορά άνοιξε τον Ιούλιο του 2020, για να αναστείλει τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, καθώς κρίθηκε ασύμφορη λόγω lockdown. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Βενέτης» είχε μισθώσει το εν λόγω ακίνητο από το 2006, όμως οι καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας, το υψηλό κόστος επένδυσης και οι δυσκολίες στην αποκατάσταση του κτιρίου (αποκάλυψη των τοιχογραφιών του Τσίλλερ, μεταξύ άλλων) είχαν ως αποτέλεσμα αυτό τελικά να λειτουργήσει τώρα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της «Βενέτης», Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, υποστήριξε ότι τα 5 από τα 15 χρόνια καθυστέρησης οφείλονται στη γραφειοκρατία. Οσο για το κόστος της επένδυσης, αυτό ανήλθε σε 3 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια άλλα 2,5 εκατ. ευρώ ως ενοίκιο. Στο εν λόγω κατάστημα ο καταναλωτής μπορεί να βρει από σουβλάκι και πίτσα έως γλυκά και προϊόντα αρτοποιίας, αλλά και καφέ. Στόχος της εταιρείας είναι να «εξαγάγει» τον εν λόγω τύπο καταστήματος στο εξωτερικό και ήδη έχει υπογράψει προσύμφωνα με συνεργάτες σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Σαουδική Αραβία, με τις σχετικές διαδικασίες ωστόσο να έχουν «παγώσει» λόγω πανδημίας.

Και delivery

Προσύμφωνα με συνεργάτες σε ΗΠΑ, Βρετανία και Σ. Αραβία για να «εξαγάγει» τον τύπο του καταστήματος Veneti Great στο «Μπάγκειον».

Πολύ πιο άμεσο είναι το σχέδιο για διάθεση έτοιμων γευμάτων μόνο μέσω delivery και διαδικτυακής παραγγελίας. Πρόκειται στην ουσία για δύο υπηρεσίες, «Pizza Mia» και «Jackson’s Burger», που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες.

Επίσης προγραμματίζεται η ίδρυση τεσσάρων νέων εταιρικών καταστημάτων σε Βόλο, Περιστέρι, Κηφισιά και Κολωνάκι. Το κατάστημα στο Κολωνάκι θα αναπτυχθεί εκεί όπου στεγαζόταν παλιά το γνωστό μπαρ Jackson Hall (έκλεισε το 2013), ακίνητο το οποίο έχει νοικιάσει η «Βενέτης» από το 2016. Στόχος είναι το εν λόγω κατάστημα να έχει ανοίξει μέχρι το Πάσχα του 2022. Ενα άλλο ακίνητο το οποίο έχει μισθώσει η «Βενέτης» από το 2012, χωρίς ωστόσο να έχει αναπτύξει κατάστημα, είναι το ισόγειο του ξενοδοχείου «Μέγας Αλέξανδρος», απέναντι από το «Μπάγκειον».

Ερωτηθείς για το εάν η εταιρεία έχει προβεί σε ανατιμήσεις, ο κ. Μονεμβασιώτης απάντησε ότι δεν θα προχωρήσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ για την επόμενη χρονιά δεν αποκλείονται αυξήσεις τιμών της τάξεως του 5%-8%. Οσον αφορά, τέλος, τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, η «Βενέτης» αναμένεται να κλείσει το 2021 με αύξηση τζίρου 11% σε σύγκριση με το 2020, κατά 16% όμως χαμηλότερα από το 2019, και με αύξηση κερδών κατά 25% σε σχέση με το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή