Bitcoin: Αιφνίδια «αιμορραγία» για το κρυπτονόμισμα

Bitcoin: Αιφνίδια «αιμορραγία» για το κρυπτονόμισμα

Την ίδια ώρα, το Ether άγγιξε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη διάρκεια του μηνός

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διολίσθηση 8% μέσα σε 24 ώρες σημείωσε σήμερα το Bitcoin φτάνοντας κοντά στο ψυχολογικό όριο των 60.000 δολαρίων.

Την ίδια ώρα, το Ether άγγιξε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη διάρκεια του μηνός, με την αγορά κρυπτονομισμάτων να χάνει σε κεφαλαιοποίηση περίπου 2,8 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Η ξαφνική «αιμορραγία» έρχεται παρά το γεγονός πως η τιμή του bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του τρέχοντος έτους, ενώ του ether έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί, σημειώνοντας ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, εξαιτίας της πεποίθησης αρκετών ότι αυτά μπορούν να προσφέρουν κάλυψη από τον πληθωριστικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με επενδυτικές πηγές η απότομη πτώση μπορεί να οφείλεται στη διάθεση μερίδας επενδυτών να ρευστοποιήσουν κέρδη, ενώ αρνητικά ίσως λειτούργησε και η ανακοίνωση των κινεζικών αρχών ότι θα συνεχίσουν την «εκκαθάριση» στον χώρο της «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων. 

Και τα δύο κρυπτονομίσματα κατέρριψαν νέα ιστορικά υψηλά την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω μίας εκρηκτικής κερδοσκοπικής ζήτησης για ψηφιακό ενεργητικό και τα αντιφατικά επιχειρήματα ότι μπορούν να προσφέρουν αντιστάθμισμα στην άνοδο του πληθωρισμού. 

Η θεαματική άνοδος των τελευταίων εβδομάδων, πάντως, ενισχύει την επιχειρηματολογία των επικριτών τους, που τονίζουν πως η υπερβολική αστάθεια στην αξία των κρυπτονομισμάτων υπονομεύει την αξίωσή τους να αποτελέσουν τίτλο στον οποίο αποθηκεύεται αξία.

Υπενθυμίζεται πως το bitcoin άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 68.990,90 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίουη. «Πιστεύω ότι πρόκειται για μία υγιή διόρθωση μετά από επτά εβδομάδες συνεχιζόμενου ράλι που ώθησε το βασικό κρυπτονόμισμα από τα 40.000 κοντά στα 69.000 δολάρια», σημειώνει αναλυτής της πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Luno.

Ειδήσεις σήμερα

• Έκκληση για συγκράτηση τιμών

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή