Κέρδη λόγω ισχυρών εταιρικών επιδόσεων

Κέρδη λόγω ισχυρών εταιρικών επιδόσεων

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης STOXX 600, σημειώνοντας άνοδο για έκτη διαδοχική συνεδρίαση χάρη στα ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης STOXX 600, σημειώνοντας άνοδο για έκτη διαδοχική συνεδρίαση χάρη στα ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα. Και αυτά αποδείχθηκαν επαρκή για να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό, οι οποίες δημιουργούνται από την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου. Επιπλέον, θετικά λειτούργησε και το γεγονός ότι την Τρίτη είχε ενισχυθεί η Γουόλ Στριτ χάρη στις υψηλότερες των αναμενομένων λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. Ο STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο της τάξεως του 0,14%, ενώ με κέρδη έκλεισαν και ο DAX στη Φρανκφούρτη με 0,02%, με 0,06% ο CAC 40 στο Παρίσι και με 0,07% ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Με πτώση έκλεισαν δύο δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο -0,49% και στο -0,52% ο IBEX στη Μαδρίτη. Τα κέρδη των επιχειρήσεων οι οποίες απαρτίζουν τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 εκτιμάται πως θα σημειώσουν αύξηση της τάξεως του 60,4% το τρίτο τρίμηνο, αγγίζοντας τα 103,6 δισ. ευρώ έναντι του παρελθόντος έτους, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Refinitiv, ενώ την περασμένη εβδομάδα η άνοδος προβλεπόταν στο 60,7%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών STOXX 600 έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ.

Χθες η τιμή της μετοχής της μονάδας ιατρικής τεχνολογίας της Siemens Healthineers εμφάνισε κέρδη 5,6%, διότι αναβάθμισε τους στόχους συνέργειας που θα προκύψουν ως απόρροια της προηγηθείσας εξαγοράς της Varian. Ο δε όμιλος ειδών πολυτελείας της Ελβετίας, Richemont, είχε παρατεταμένο αγοραστικό ενδιαφέρον για πέμπτη συνεχή ημέρα λόγω βελτίωσης της τιμής-στόχου της μετοχής από χρηματιστηριακούς οίκους. Από τις αρχές της εβδομάδας οι μετοχές των ευρωπαϊκών ομίλων σωρεύουν ήπια κέρδη, προσεγγίζοντας πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα, διότι τα δυναμικά αποτελέσματά τους και οι ενδείξεις πως ο βηματισμός της οικονομίας είναι σταθερός αμβλύνουν τον προβληματισμό από την έξαρση των κρουσμάτων και τον πληθωρισμό. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ωστόσο, αργά χθες και πριν από το κλείσιμο της αγοράς, η ανησυχία από την άνοδο του πληθωρισμού και τους κινδύνους που ενέχει για την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας αποδυνάμωσε τις μετοχές. Μια τέτοια συνθήκη πιθανώς να υποχρεώσει τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια εσπευσμένα. Χθες ο Dow Jones και ο S&P 500, πριν από το κλείσιμο, σημείωναν κάμψη 0,38% και 0,18%, αντιστοίχως, ενώ απώλειες 0,29% εμφάνιζε και ο Nasdaq.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή