Η αύξηση της τιμής της βενζίνης οδηγεί τα αυτοκίνητα στο γκαράζ

Η αύξηση της τιμής της βενζίνης οδηγεί τα αυτοκίνητα στο γκαράζ

Κύμα ακινησίας αναμένεται το 2022 – Αναρτώνται στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ακινησία αναμένεται να θέσουν χιλιάδες φορολογούμενοι τα οχήματά τους συνεπεία της ενεργειακής κρίσης που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής της βενζίνης, εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Είναι ενδεικτικό ότι το περυσινό έτος, εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, 132.000 ιδιοκτήτες έθεσαν σε ακινησία τα αυτοκίνητά τους έναντι 84.000 το 2019. Βέβαια, η αύξηση αυτή οφείλεται και στο γεγονός ότι το περυσινό έτος ίσχυε για πολλούς εργαζομένους η τηλεργασία, ενώ ταυτόχρονα τον Μάιο ξεκίνησαν και τα τέλη με τον μήνα.

Φέτος, από το υπουργείο Οικονομικών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τα τέλη με τον μήνα να εφαρμοστούν από τον Μάρτιο, εξέλιξη που πιθανόν να οδηγήσει περισσότερους ιδιοκτήτες να καταθέσουν τις πινακίδες και να προχωρήσουν στην άρση της ακινησίας από τον Απρίλιο, καταβάλλοντας τα 9/12 των τελών.

Η αύξηση της τιμής της βενζίνης οδηγεί τα αυτοκίνητα στο γκαράζ-1

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πληρώσουν τα ίδια ποσά με πέρυσι, καθώς δεν έχει αλλάξει ο υπολογισμός των τελών.

• Αυτοκίνητο για το οποίο υποβλήθηκε δήλωση ακινησίας απαγορεύεται απολύτως να κυκλοφορήσει για οποιαδήποτε αιτία.

• Οχημα για το οποίο έχει δηλωθεί ακινησία, εάν εντοπισθεί στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από τα κατά νόμον αρμόδια όργανα και από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είτε να κυκλοφορεί είτε να φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλεται από την ΑΑΔΕ, πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών, διοικητικό πρόστιμο ίσο με 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται και αφαιρείται για τρία έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες αναρτώνται στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2022, τα οποία οι ιδιοκτήτες καλούνται να εξοφλήσουν είτε μετρητοίς έως τα τέλη Δεκεμβρίου είτε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας σε έως 12 άτοκες δόσεις. Φέτος δεν αλλάζει κάτι στον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας και έτσι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων προβλέπεται να πληρώσουν τα ίδια ποσά με πέρυσι. Επίσης, φέτος τα ειδοποιητήρια θα περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. όσον αφορά την πληρωμή τους, αφού θα μπορεί να γίνει απευθείας μέσω web banking.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή