Cenergy: Κέρδη 30,5 εκατ. στο 9μηνο

Cenergy: Κέρδη 30,5 εκατ. στο 9μηνο

Αύξηση εμφάνισαν τα μεγέθη του ομίλου Cenergy Holdings το εννεάμηνο του 2021, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εμφάνισαν τα μεγέθη του ομίλου Cenergy Holdings το εννεάμηνο του 2021, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020. Ειδικότερα, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, σε ετήσια βάση, ο όμιλος εμφάνισε αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 21%, στα 766 εκατ. ευρώ, με τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) να είναι ενισχυμένα κατά 14%, στα 82 εκατ. ευρώ, άνοδος που οφείλεται στον κλάδο των σωλήνων χάλυβα που επέστρεψε στην κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 35,2 εκατ. ευρώ, έναντι 24,2 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2020, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 65%, στα 30,5 εκατ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τα 800 εκατ. ευρώ.

Oπως αναφέρει η Cenergy Holdings, στον κλάδο των καλωδίων προχώρησαν αρκετά έργα που βρίσκονταν ήδη στο στάδιο της εκτέλεσης, όπως τα καλώδια inter-array για το έργο Doggerbank A και Seagreen στο Ηνωμένο Βασίλειο και το καλωδιακό σύστημα για το αιολικό πάρκο Καφηρέας ΙΙ. Η ισχυρή ζήτηση για προϊόντα καλωδίων συνεχίστηκε επίσης, ιδίως στις κύριες αγορές της εταιρείας στην Κεντρική Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Επίσης, όπως εκτιμά η Cenergy Holdings, ο κλάδος σωλήνων χάλυβα, που επέστρεψε σε πλήρη παραγωγικό ρυθμό, αναμένεται να επωφεληθεί ακόμη περισσότερο από την αύξηση των παραγγελιών κατά τους τελευταίους μήνες της χρονιάς.

Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 21%, στα 766 εκατ. ευρώ.

«Οι ισχυρές επιδόσεις του τρίτου τριμήνου επιβεβαιώνουν την ικανότητά μας να παρέχουμε αποτελεσματικές λύσεις στους πελάτες μας σε όλους τους επιχειρηματικούς μας άξονες. Συνεχίζουμε να επωφελούμαστε από τη μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια. Εφαρμόζουμε επιτυχώς πρωτοβουλίες για την αύξηση της αποδοτικότητας και τον εξορθολογισμό των εσωτερικών μας διαδικασιών. Ο κλάδος των καλωδίων συνεχίζει μεν να οδηγεί την κερδοφορία του ομίλου, η Σωληνουργεία Κορίνθου όμως επέστρεψε σε πλήρες πρόγραμμα παραγωγής και λειτουργική κερδοφορία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Ταυτόχρονα, εξασφαλίσαμε σημαντικά ενεργειακά έργα και αυξήσαμε το ανεκτέλεστο υπόλοιπό μας σε επίπεδα-ρεκόρ. Οι πρόσφατες αναθέσεις της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σαντορίνης – Νάξου στην Ελλάδα, ενός αγωγού HFW στη Νορβηγική Βόρεια Θάλασσα για λογαριασμό της Aker BP και του πρώτου υποθαλάσσιου έργου με τη Vattenfall στη Δανία, είναι μερικά παραδείγματα των επιτυχημένων προσφορών κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Τέλος, η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς της Παραγράφου 232 συνεπάγεται ότι τα προϊόντα μας θα είναι και πάλι ανταγωνιστικά στην αγορά των ΗΠΑ όπου και θα κρίνονται αποκλειστικά από την υψηλή ποιότητά τους και την έμφαση στην εξυπηρέτηση που παραδοσιακά προσφέρουμε στους πελάτες μας στις ΗΠΑ», σημείωσε, κατά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Cenergy Holdings Αλέξης Αλεξίου.

Το 2021 αναμένεται να είναι ένα «θετικό έτος, με σταθερές ροές εσόδων και ικανοποιητικά λειτουργικά περιθώρια», αναφέρει η Cenergy Holdings.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή