ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση έργων της Mytilineos στην Αυστραλία

Τη χρηματοδότηση για πρώτη φορά έργων στην Αυστραλία και μάλιστα από τον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), χωρίς αναγωγή ή εγγυήσεις από τη μητρική εταιρεία, διασφάλισε η Mytilineos.

chrimatodotisi-ergon-tis-mytilineos-stin-aystralia-561593632

Τη χρηματοδότηση για πρώτη φορά έργων στην Αυστραλία και μάλιστα από τον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), χωρίς αναγωγή ή εγγυήσεις από τη μητρική εταιρεία, διασφάλισε η Mytilineos. H εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης για τα φωτοβολταϊκά έργα Corowa, Junee και Wagga στη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία, μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ANZ, Societe Generale και Westpac. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, είναι δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε να επιτρέπει την παροχή πόρων σε κάθε έργο κατά την αντίστοιχη ημερομηνία έναρξης εμπορικής λειτουργίας και περιλαμβάνει  καθορισμένης διάρκειας δάνεια AUD 95 εκατ. και AUD 9 εκατ. για το έργο και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις αντίστοιχα.

Για φωτοβολταϊκά πάρκα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ANZ, Societe Generale και Westpac.

Αυτό το χαρτοφυλάκιο των 120 MWp (40 MWp το κάθε έργο) εξαγοράστηκε το 2019 στο πλαίσιο της στρατηγικής εισόδου της Mytilineos στην αγορά της Αυστραλίας, μιας από τις πιο απαιτητικές και ανταγωνιστικές αγορές διεθνώς, όπου η πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια είναι ακόμα ζητούμενο για πολλές μεγάλες εταιρείες. Τα έργα θα παράγουν 220 GWh ετησίως, τροφοδοτώντας το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας και μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 180.000 τόνους τον χρόνο. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ενέργειας και των πιστοποιητικών παραγωγής μεγάλης κλίμακας (LGC) από τα τρία έργα πωλείται στο πλαίσιο δεκαετούς πράσινης συμφωνίας αγοράς ενέργειας (PPA) στην Coles, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικού εμπορίου τροφίμων της Αυστραλίας με περισσότερα από 2.400 καταστήματα.

«Η Αυστραλία αποτελεί βασική αγορά για την παγκόσμια αναπτυξιακή στρατηγική της Mytilineos στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η οποία εκτείνεται σε όλες τις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού, της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Είμαστε χαρούμενοι για την εμπιστοσύνη  που επιδεικνύεται στην εταιρεία και στο όραμά μας στην περιοχή και προσδοκούμε σε περισσότερες επιτυχημένες χρηματοδοτήσεις», δήλωσε ο Νίκος Παπαπέτρου, γενικός διευθυντής του τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) της Mytilineos. «Η επέκταση της εταιρείας στην Αυστραλία ευθυγραμμίζεται στενά με την προσέγγιση περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση (ESG) της ANZ, η οποία έγκειται στην υποστήριξη της οικονομικής ευημερίας και βιωσιμότητας των πελατών μας», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ANZ, Corporate Finance, Mark Clover. Ο Pascal Sefrin, CEO του υποκαταστήματος της Societe Generale στην Αυστραλία σημείωσε: «Η Societe Generale είναι χαρούμενη που υποστηρίζει τη Mytilineos, καθώς και την ενεργειακή μετάβαση στην Αυστραλία μέσω αυτής της καινοτόμου χρηματοδότησης έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».