Η διοίκηση της Alpha Bank συνάντησε επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας

Η διοίκηση της Alpha Bank συνάντησε επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας

Στο πλαίσιο του σχεδίου για χορηγήσεις δανείων άνω των 8 δισ. την προσεχή τριετία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριήμερη περιοδεία στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO Bασίλη Ψάλτη, συνοδευόμενο από τον γενικό διευθυντή Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και τους διευθυντές Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων και Δικτύου Καταστημάτων της τράπεζας. Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που έχει στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία.

Ο CEO του ομίλου Βασίλης Ψάλτης σημείωσε ότι «στην Alpha Bank αναλαμβάνουμε την ευθύνη να στηρίξουμε ενεργά τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας προκειμένου, αξιοποιώντας και τους πόρους των ευρωπαϊκών ταμείων, να επιχειρήσουν το αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω μεγέθυνση και τον εκσυγχρονισμό τους. Η βόρεια Ελλάδα διαθέτει το επιχειρηματικό δυναμικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων υψηλής προστιθέμενης αξίας και σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική θέση της, ως πύλη εξωστρέφειας προς τις παγκόσμιες αγορές, μπορεί να αποτελέσει δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία». Η Alpha Bank δίνει σταθερά το «παρών» στην προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας, υποστηρίζοντας χρηματοδοτικά την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και τα επενδυτικά πλάνα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, η τράπεζα χρηματοδοτεί την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου της Θεσσαλονίκης, υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στο έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, παρέχοντας μάλιστα για πρώτη φορά σε παρόμοια συναλλαγή το εργαλείο της προεγκεκριμένης δανειακής χρηματοδότησης, και πρωταγωνίστησε στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων στη Fraport, που οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η Alpha Bank διαθέτει μακρά σχέση με τους κορυφαίους ομίλους της βόρειας Ελλάδας, υποστηρίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων, μεταξύ άλλων, στους τομείς του λιανικού εμπορίου, του τουρισμού (αναβάθμιση ξενοδοχειακών δομών και κατασκευή νέων υψηλών προδιαγραφών), στην  παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, στην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων που απευθύνονται στις διεθνείς αγορές, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το real estate. Ειδικά για τον νομό Θεσσαλονίκης, μέσα από το ευρύ δίκτυο καταστημάτων, η τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερους από 600.000 ιδιώτες και 40.000 επιχειρήσεις στην περιοχή, καλύπτοντας τις επενδυτικές, στεγαστικές, καταναλωτικές και επιχειρηματικές τους ανάγκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή