Η οικογένεια Πράντα διατηρεί τον έλεγχο του ομώνυμου οίκου

Η οικογένεια Πράντα διατηρεί τον έλεγχο του ομώνυμου οίκου

O γνωστός οίκος μόδας και υψηλής ραπτικής Prada θα εξακολουθήσει να παραμένει υπό τον έλεγχο της ιδρυτικής οικογένειας Πράντα, ακόμη και μετά την αποχώρηση του νυν διευθύνοντος συμβούλου, Πατρίτσιο Μπερτέλι.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O γνωστός οίκος μόδας και υψηλής ραπτικής Prada θα εξακολουθήσει να παραμένει υπό τον έλεγχο της ιδρυτικής οικογένειας Πράντα, ακόμη και μετά την αποχώρηση του νυν διευθύνοντος συμβούλου, Πατρίτσιο Μπερτέλι. Ο σύζυγος της διάσημης σχεδιάστριας Μιούτσια Πράντα θα τοποθετήσει τον 33χρονο γιο τους Λορέντζο στο πηδάλιο του οίκου μέσα σε ορίζοντα τριετίας, όπως αναφέρει σχετικά δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg. «Ο Λορέντζο έχει τη σωστή άποψη για τη συγκεκριμένη θέση», επισημαίνει ο κ. Μπερτέλι σε συνέντευξή του στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Πράντα στο Μιλάνο. Η Μιούτσια Πράντα και ο Πατρίτσιο Μπερτέλι εργάστηκαν μαζί από τη δεκαετία του 1970, αποσκοπώντας να μετασχηματίσουν τη μιλανέζικη εταιρεία σε μία από τις σημαντικότερες στον χώρο της μόδας. «Το πότε θα αναλάβει καθήκοντα εναπόκειται σ’ εκείνον», τόνισε ο κ. Μπερτέλι.

Ο 33χρονος γιος της Μιούτσια Πράντα και του Πατρίτσιο Μπερτέλι θα αναλάβει τα ηνία όταν αποχω- ρήσει ο τελευταίος.

Το σχέδιο διαδοχής στα ηνία του οίκου Prada αποτελεί τη σαφέστερη ένδειξη πως η οικογένεια επιθυμεί να παραμείνει εκείνη η οποία θα ασκεί τον έλεγχο, ενώ παράλληλα δεν επιδιώκει διασύνδεση με κάποιον από τους κολοσσούς των ειδών πολυτελείας. Οπως τόνισε ακόμη ο Πατρίτσιο Μπερτέλι, η εταιρεία δεν αναζητεί επενδυτή διότι δεν χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος συμμετοχών της οικογένειας Πράντα-Μπερτέλι, Prada Holding, κατέχει το 80% του οίκου, ο οποίος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο. «Πάντοτε με ενδιέφεραν οι αγορές και όχι οι πωλήσεις», επισήμανε στο πλαίσιο της συνέντευξης ο 75χρονος Πατρίτσιο Μπερτέλι, περιτριγυρισμένος από θαυμάσια έργα τέχνης. «Ακόμη έχω τη βέσπα μου, μια Vespa Primavera, και τις μοτοσικλέτες Honda. Βρίσκονται μαζί μου, όλα αυτά, διότι δεν πουλώ τίποτε». Κατά την εκτίμησή του η Prada, η οποία διατηρεί την πλειονότητα των εγκαταστάσεών της στην Ιταλία (20 από τις 23 συνολικά), θα μπορούσε να συναθροίσει μικρές ιταλικές κλωστοϋφαντουργίες και μονάδες μεταποίησης.

Το να εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό επαφίεται στον Λορέντζο, ο οποίος επί του παρόντος έχει αναλάβει τις δραστηριότητες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προώθησης. Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί πως ο εν λόγω οίκος ανήκει στη χορεία πολλών οικογενειακών επιχειρήσεων της Ιταλίας οι οποίες καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα της διαδοχής, εφόσον γηράσκουν οι ιδρυτές τους. Σε αυτήν την ομάδα συγκαταλέγεται η αυτοκρατορία γυαλιών του Λεονάρντο ντελ Βέκιο, η γνωστή Luxottica, αλλά και ο οίκος Armani, τον οποίο δημιούργησε ο Τζόρτζιο Αρμάνι. Πάντως, τέλος, αν και ο γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας LVMH βιάστηκε να αποκτήσει μικρότερες εταιρείες μόδας, ορισμένοι Ιταλοί σχεδιαστές παραμένουν σταθεροί στην ανεξάρτητη πορεία τους, όπως ο Αρμάνι, αλλά και ο επικεφαλής του Dolce & Gabbana, Αλφόνσο Ντόλτσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή