Νέες εκδόσεις ομολόγων από Noval και Premia

Νέες εκδόσεις ομολόγων από Noval και Premia

Συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ θα επιχειρήσουν να αντλήσουν μέσω ομολογιακών εκδόσεων το αμέσως προσεχές διάστημα η Noval Property ΑΕΕΑΠ και η Premia Properties.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ θα επιχειρήσουν να αντλήσουν μέσω ομολογιακών εκδόσεων το αμέσως προσεχές διάστημα η Noval Property ΑΕΕΑΠ και η Premia Properties. Στόχος είναι η χρηματοδότηση του επενδυτικού τους προγράμματος, ενώ εκτιμάται ότι ένα μικρότερο ποσοστό των κεφαλαίων θα κατευθυνθεί και για τη μείωση του υφιστάμενου δανεισμού, χωρίς πάντως να έχουν οριστικοποιηθεί οι σχετικές αποφάσεις.

Αναμένεται να επιχειρήσουν να αντλήσουν συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.

Πρώτη χρονικά, πιθανώς στις αρχές Δεκεμβρίου, αναμένεται η έκδοση του ομολόγου της Noval Property του ομίλου Βιοχάλκο. Στόχος θα είναι η άντληση ενός ποσού της τάξεως των 100-125 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα ανάπτυξης ακινήτων που έχει θέσει σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια η εταιρεία. Μεταξύ άλλων η Νoval δρομολογεί, σε συνεργασία με την Brooklane Capital, την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων στην έκταση της πρώην Kodak στην οδό Χειμάρρας στο Μαρούσι (πλησίον Αττικής Οδού). Πρόκειται για ένα κτίριο για το οποίο οι δύο επενδυτές πλειοδότησαν στις αρχές του έτους, προσφέροντας ποσό 28,5 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης προβλέπεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ. Εντός του 2022 αναμένεται να ωριμάσει αδειοδοτικά και το σημαντικό έργο για την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της Βιοχάλκο στην οδό Πειραιώς, πλησίον της Σχολής Καλών Τεχνών. Εκεί θα αναπτυχθεί ένα πάρκο πολιτισμού, μια επένδυση της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ, που θα περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, ξενοδοχεία και πολιτιστικούς χώρους. Η Noval δρομολογεί και την αξιοποίηση κτιρίου επιφανείας 4.300 τ.μ. στην οδό Αρδηττού 40-42 στο κέντρο της Αθήνας (Μετς). Το ακίνητο αναμένεται να μετατραπεί σε κτίριο επιπλωμένων διαμερισμάτων, που θα εκμισθώνονται σε ξένους πελάτες, κατά το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας του κτιρίου k29 της Noval στην περιοχή της Πλ. Καραϊσκάκη.

​​​​​​Μετά την έκδοση της Noval θα πρέπει να αναμένεται και αντίστοιχη κίνηση από την Premia Properties. Η εισηγμένη θα επιδιώξει την άντληση κεφαλαίων της τάξεως των 75-100 εκατ. ευρώ, με στόχο τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στην αγορά ακινήτων και πιθανώς και τη μείωση του δανεισμού της. Η εταιρεία σχεδιάζει νέες επενδύσεις, εστιάζοντας σε τομείς, όπως οι υπεραγορές (σούπερ μάρκετ), τα logistics, τα κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα (π.χ. κλινικές, σχολεία κτλ.), αλλά και οι εκμισθώσιμες κατοικίες προσιτού κόστους. Πρόσφατα υπέγραψε στρατηγική συνεργασία στον συγκεκριμένο τομέα με την Dimand Real Estate, από την οποία συμφώνησε να αποκτήσει και το πρώτο της ακίνητο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πρόκειται για ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, το οποίο μισθώνεται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών Teleperformance μέχρι το 2034. Η εν λόγω εταιρεία μισθώνει και γραφεία στην περιοχή και ήθελε να έχει και ένα συγκρότημα κατοικιών για τη στέγαση των εργαζομένων της. Το ύψος της συναλλαγής ανήλθε σε 10,2 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση της Premia να επιθυμεί να εντάξει κι άλλα αντίστοιχα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της, τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή