Εργοστάσιο ημιαγωγών στο Τέξας από τη Samsung

Εργοστάσιο ημιαγωγών στο Τέξας από τη Samsung

Εργοστάσιο κατασκευής προηγμένων ημιαγωγών θα κατασκευάσει στην ευρύτερη περιοχή του Οστιν του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών η νοτιοκορεατική εταιρεία Samsung Electronics, πέραν του ήδη υπάρχοντος εκεί.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργοστάσιο κατασκευής προηγμένων ημιαγωγών θα κατασκευάσει στην ευρύτερη περιοχή του Οστιν του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών η νοτιοκορεατική εταιρεία Samsung Electronics, πέραν του ήδη υπάρχοντος εκεί. Το έργο αυτό, όπως σχετικώς υπογραμμίζει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, αποτελεί μια νίκη για την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα της ασφάλειας της τροφοδοτικής αλυσίδας και την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας σε ημιαγωγούς επί αμερικανικού εδάφους. Ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος της Νότιας Κορέας έλαβε την απόφαση να ανεγείρει νέα εγκατάσταση στο Τέιλορ, πλησίον της ήδη υπάρχουσας στο Οστιν, όπως ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή. Αργά χθες θα ανακοινωνόταν η πρωτοβουλία από τη Samsung και τοπικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι οποίες διατήρησαν την ανωνυμία τους, διότι ακόμη δεν είχε δοθεί δημοσιότητα.

Από μέρους της η Samsung ευελπιστεί πως θα μπορέσει να εξασφαλίσει έτι περαιτέρω περισσότερους πελάτες, αλλά και να περιστείλει το χάσμα που τη χωρίζει από την ανταγωνίστριά της, την ταϊβανέζικη Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Πριν από λίγους μήνες αποφυλακίστηκε με αναστολή ο ντε φάκτο επικεφαλής της Samsung, Τζέι Γ. Λι, και τώρα λαμβάνεται αυτή η απόφαση, ενώ έχουν προηγηθεί οι ανταγωνίστριες TSMC και Intel, οι οποίες διοχετεύουν δισεκατομμύρια δολάρια σε τελευταίας τεχνολογίας υποδομές σε διεθνή κλίμακα.

Ο κλάδος έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να ανταποκριθεί στη μετά την πανδημία εκτί- ναξη της ζήτησης.

Ολος ο κλάδος έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να ανταποκριθεί στη μετά την πανδημία εκτίναξη της ζήτησης, η οποία έχει φθάσει τις κατασκευάστριες εταιρείες στα όριά τους. Εν τω μεταξύ, ενόψει ακόμη πιο πολυάριθμων συσκευών, οι οποίες θα είναι και περισσότερο συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο και θα ποικίλλουν από αυτοκίνητα έως και σπίτια, η ζήτηση ημιαγωγών (τσιπ) θα αποβεί πολύ υψηλότερη. Το νέο εργοστάσιο θα επεκτείνει περισσότερο την ήδη σημαντική παρουσία της στο Οστιν, όπου και έχει ήδη μέχρι σήμερα επενδύσει σχεδόν 17 δισ. δολάρια. Το εργοστασιακό της συγκρότημα απασχολεί περισσότερα από 3.000 άτομα. Με την προοπτική των καινούργιων εγκαταστάσεων η Samsung θα επενδύσει σχεδόν 17 δισ. δολάρια, αποσκοπώντας σε βάθος δεκαετίας να δημιουργήσει περίπου 1.800 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με έγγραφα προς τους τοπικούς αξιωματούχους του Τέξας.

Ο νοτιοκορεατικός όμιλος εκμεταλλεύεται τη συντονισμένη προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να αναχαιτίσει τη δυναμική ανοδική πορεία της Κίνας, αλλά και να επαναπατρίσει μέρος της προηγμένης μεταποιητικής διαδικασίας, η οποία κατά τις προηγούμενες δεκαετίας είχε μετακινηθεί προς τη νοτιοανατολική Ασία. Αυτή η κυρίαρχη φιλοδοξία αποκρυσταλλώθηκε με τον πιο οφθαλμοφανή τρόπο στην παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, η οποία ταλάνισε τους κλάδους υψηλής τεχνολογίας και αυτοκινήτου, κόστισε δισεκατομμύρια στις εταιρείες υπό τη μορφή χαμένων εσόδων και υποχρέωσε εργοστάσια να θέσουν σε προσωρινή αργία εργαζομένους – και όλο αυτό κατέδειξε την ευπάθεια των ΗΠΑ στο διαφοροποιημένο σύστημα εφοδιαστικών αλυσίδων. Τον Ιούνιο, τέλος, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε μια σαρωτική πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει στη χώρα τις αναγκαίες και καίριες προμηθευτικές αλυσίδες, συμπεριλαμβάνοντας πρόταση για κονδύλια 52 δισ. δολαρίων με στόχο την ενίσχυση της κατασκευής ημιαγωγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή