Είσοδο σε νέο κλάδο λιανικής ετοιμάζει η «Φουρλής»

Είσοδο σε νέο κλάδο λιανικής ετοιμάζει η «Φουρλής»

Την είσοδο σύντομα σε νέα δραστηριότητα του λιανικού εμπορίου προανήγγειλε χθες ο επικεφαλής του ομίλου Φουρλή, Βασίλης Φουρλής, κατά τον σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ΄ τριμήνου 2021 με τους οικονομικούς αναλυτές.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είσοδο σύντομα σε νέα δραστηριότητα του λιανικού εμπορίου προανήγγειλε χθες ο επικεφαλής του ομίλου Φουρλή, Βασίλης Φουρλής, κατά τον σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ΄ τριμήνου 2021 με τους οικονομικούς αναλυτές. Η νέα δραστηριότητα θα αναπτυχθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος Φουρλή, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Φουρλής, και θα περιλαμβάνει τόσο την ανάπτυξη φυσικών καταστημάτων όσο και καναλιού ηλεκτρονικών πωλήσεων. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο όμιλος αναπτύσσει καταστήματα ΙΚΕΑ σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία και τα καταστήματα πώλησης αθλητικών ειδών Intersport και The Athlete’s Foot στις τρεις παραπάνω χώρες, καθώς επίσης και στην Τουρκία και στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα λιανεμπορική δραστηριότητα θα αφορά τον κλάδο υγείας και ευεξίας (πώληση βιταμινών, συμπληρωμάτων διατροφής κ.ο.κ.) και πρόκειται για σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται ο όμιλος ήδη από το 2019.

Εντός του 2022 εξάλλου προγραμματίζεται και η είσοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών της ΑΕΕΑΠ που έχει συστήσει ο όμιλος, της Trade Estates, με τον κ. Φουρλή να προαναγγέλλει χθες την προσθήκη νέων ακινήτων το επόμενο διάστημα.

Θα είναι στον χώρο υγείας και ευεξίας και θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη φυσικών καταστημάτων και καναλιού ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Πολύ πιο άμεση είναι η λειτουργία του νέου μικρού ΙΚΕΑ στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, καθώς και η λειτουργία του νέου κέντρου logistics της εταιρείας, το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες της δραστηριότητας αθλητικών ειδών. Ταυτόχρονα, έως τον Μάιο του 2022 θα αυξηθεί η δυναμικότητα του κέντρου logistics για τη δραστηριότητα των ΙΚΕΑ.  Βεβαίως, η πανδημία και η διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας εξακολουθούν να προκαλούν μεγάλες αβεβαιότητες. Ετσι, έπειτα από έναν πολύ καλό Οκτώβριο από πλευράς πωλήσεων, κατά τον οποίο, σύμφωνα με τον κ. Απόστολο Πεταλά, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, οι πωλήσεις ήταν 5% υψηλότερες από αυτές του Οκτωβρίου του 2019, τα νέα περιοριστικά μέτρα που ίσχυσαν τον Νοέμβριο είχαν ως συνέπεια οι πωλήσεις να κυμανθούν σε επίπεδα 10%-12% χαμηλότερα από αυτά του Νοεμβρίου του 2019, ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται και τον Δεκέμβριο.

Σε ό,τι αφορά πιθανές ελλείψεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην προμήθεια αθλητικών ειδών από τη ΝΙΚΕ. Η τελευταία ενημέρωσε τον όμιλο ότι θα διαθέσει περίπου 15% λιγότερα από τα παραγγελθέντα για την ανοιξιάτικη και την καλοκαιρινή σεζόν του 2022, ενώ εκτιμάται ότι το πρόβλημα θα είναι λιγότερο οξύ για την φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν.

Μικρότερο είναι το πρόβλημα με τα προϊόντα ΙΚΕΑ, καθώς περιορίζεται στο 10% των κωδικών, με την επίπτωση στις πωλήσεις να είναι μικρότερη, καθώς πρόκειται για κωδικούς με μικρή ζήτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή