Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Mία πτωτική πορεία τεσσάρων ημερών για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 έλαβε τέλος χθες, ενώ τον τόνο έδωσε η τιμή της μετοχής του τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Telecom Italia με αφορμή το ενδεχόμενο να υποβληθεί υψηλότερη προσφορά εξαγοράς της.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία πτωτική πορεία τεσσάρων ημερών για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 έλαβε τέλος χθες, ενώ τον τόνο έδωσε η τιμή της μετοχής του τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Telecom Italia με αφορμή το ενδεχόμενο να υποβληθεί υψηλότερη προσφορά εξαγοράς της. Ωστόσο, η αγορά λειτουργεί σε συνθήκες πιεστικές κυρίως εξαιτίας της ανησυχίας που γεννά η έξαρση των μολύνσεων της πανδημίας του κορωνοϊού και η πιθανότητα να επιβληθούν εκ νέου περιορισμοί για να ανασχεθεί η εξάπλωσή της. Οι τιμές των μετοχών των ομίλων ταξιδίου εξακολούθησαν χθες να εμφανίζουν απώλειες για έβδομη συνεδρίαση στη σειρά, ενώ η εξασθένηση του δείκτη του ηθικού των επιχειρήσεων στη Γερμανία άσκησε πιέσεις στον DAX, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και έκλεισε με απώλειες. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 0,09%, ενώ η εικόνα συνολικά στη Γηραιά Ηπειρο ήταν μεικτή.

Με άνοδο έκλεισε επίσης ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Τα κέρδη τους ήταν αντίστοιχα 0,27% και 0,63%, ενώ οι λοιποί είχαν πτώση. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με -0,37%, με -0,03% ο CAC 40 στο Παρίσι και με -0,26% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού αργά χθες πριν από το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς επίσης η εικόνα ήταν μεικτή, διότι οι Αμερικανοί καταναλωτές δείχνουν ανθεκτικοί ασχέτως πληθωρισμού. Ο Dow Jones είχε απώλειες 0,10% και άνοδο οι S&P 500 και Nasdaq κατά 0,12% και 0,24%, αντιστοίχως. Το ευρώ ως προς το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε 0,5% στο 1,1191 δολάριο, ενώ στην αγορά εμπορευμάτων το αργό Ν. Υόρκης είχε μία πτώση 0,2% στα 78,35 δολάρια το βαρέλι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 0,09%.

Στη Γηραιά Ηπειρο η τιμή της μετοχής του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού της Telecom Italia (ΤΙΜ) εκτινάχθηκε εντυπωσιακά κατά 15,6%, παρασύροντας μαζί της συνολικά τον κλάδο, με τον δείκτη να ενισχύεται 1,2% χάρις σε δημοσιεύματα που έφεραν την ΚΚR να μελετά βελτίωση της προσφοράς εξαγοράς, αφότου η βασική μέτοχος της ΤΙΜ, Vivendi, τη χαρακτήρισε πολύ χαμηλή. Ο κλαδικός δείκτης ταξιδίων είχε κάμψη άνω του 1%, παρατείνοντας για έβδομη ημέρα τις απώλειες. Συνολικά, την εβδομάδα αυτή οι αναλυτές αναμένουν οι μετοχές των ευρωπαϊκών ομίλων να παρουσιάσουν απώλειες εξαιτίας της εκ νέου επιβολής περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού και των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων, οι οποίες επαναφέρουν το ενδεχόμενο εξασθένησης της ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή