ΤΑΙΠΕΔ: Τρεις επιλέξιμοι επενδυτές για τις Γούρνες Ηρακλείου

ΤΑΙΠΕΔ: Τρεις επιλέξιμοι επενδυτές για τις Γούρνες Ηρακλείου

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε να ζητήσει την υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ορισμό τριών επιλέξιμων επενδυτών για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, αποφάσισε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι επιλέξιμοι επενδυτές, οι οποίοι πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια του διαγωνισμού του Ταμείου είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

  • DIMAND Α.Ε.
  • REDS Α.Ε
  • VIVION INVESTMENTS S.à r.l.

Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου προχώρησε στην αποσφράγιση των τριών οικονομικών προσφορών και αποφάσισε να ζητήσει την υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction).

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών μέσω του e-Auction ενισχύει τη διαφάνεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του τελικού εσόδου για το Δημόσιο. Η εφαρμογή του e-auction είναι μια διαδικασία η οποία ήδη από το 2013 χρησιμοποιείται στους διαγωνισμούς των ακινήτων, ενώ αξιοποιήθηκε και στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, αποφέροντας σημαντικά αυξημένα τιμήματα.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το Ταμείο προσκαλεί τα επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά) DIMAND Α.Ε. και REDS Α.Ε να υποβάλλουν βελτιωμένες οικονομικές προσφορές, μετέχοντας σε e-auction) που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τμ, η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή