Noval: Ομόλογο και εξαγορά νέων ακινήτων

Noval: Ομόλογο και εξαγορά νέων ακινήτων

Την εδραίωσή της ως δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), με αξία χαρτοφυλακίου που θα ξεπερνάει με άνεση τα 700 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, δρομολογεί η Noval Property του ομίλου Βιοχάλκο.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εδραίωσή της ως δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), με αξία χαρτοφυλακίου που θα ξεπερνάει με άνεση τα 700 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, δρομολογεί η Noval Property του ομίλου Βιοχάλκο. Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 316 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν υφιστάμενα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της και θα προστεθούν και νέα. Μέρος του επενδυτικού αυτού προγράμματος θα χρηματοδοτηθεί από την έκδοση ομολόγου ύψους 120 εκατ. ευρώ, διαρκείας επτά ετών, με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο να λαμβάνει την Τετάρτη το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτό, η Noval ολοκληρώνει αυτή την περίοδο τις συζητήσεις για την απόκτηση νέων ακινήτων αξίας 85 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για γραφεία, τουριστικά καταλύματα, κατοικίες και ακίνητα logistics. Τα σχετικά προσύμφωνα ή συμβόλαια αγοραπωλησίας αναμένεται να υπογραφούν το προσεχές διάστημα, εφόσον ασφαλώς οι διαπραγματεύσεις στεφθούν με επιτυχία. Αντίστοιχα, η εταιρεία σχεδιάζει μια σειρά από αναπτυξιακά έργα, όπως για παράδειγμα η κατασκευή νέου κτιρίου γραφείων στην οδό Χειμάρρας 16 στο Μαρούσι. Πρόκειται για κτίριο 20.175 τ.μ., το οποίο αποτελεί επένδυση 22 εκατ. ευρώ, η οποία θα ξεκινήσει να υλοποιείται το 2022, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025. Επίσης, στην οδό Χειμάρρας 10-12 (συμβολή με τη Λ. Αμαρουσίου-Χαλανδρίου), η εταιρεία θα προχωρήσει σε συνολική επένδυση 77,3 εκατ. ευρώ από κοινού με την Brook Lane Capital. Πρόκειται για την αγορά (28,5 εκατ. ευρώ) και ανακατασκευή (48,7 εκατ. ευρώ) του ακινήτου της πρώην Kodak, για το οποίο το κοινό σχήμα των δύο εταιρειών (η εταιρεία The Grid Α.Ε.) πλειοδότησε στις αρχές του έτους.

Η ΑΕΕΑΠ ολοκληρώνει τις συζητήσεις για την απόκτηση γραφείων, τουριστικών καταλυμάτων, κατοικιών και logistics αξίας 85 εκατ.

Αλλο ένα νέο έργο της Noval, που θα ξεκινήσει να υλοποιείται το 2022, αφορά τη μετατροπή πρώην βιομηχανικών ακινήτων ιδιοκτησίας της, επιφανείας 22.200 τ.μ. σε κτίρια logistics. Πρόκειται για επένδυση 10 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024. Επίσης, η εταιρεία προχωράει και το έργο της αστικής ανάπλασης έκτασης 72,5 στρεμμάτων που διαθέτει στην οδό Πειραιώς 252.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πολυχώρου, που θα συνδυάζει χρήσεις γραφείων, ξενοδοχείου, κατοικιών και αθλητικών εγκαταστάσεων, μια επένδυση της τάξης των 152 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή