Εξαγορά Engie Hellas από το επενδυτικό fund SMERemediumCap

Εξαγορά Engie Hellas από το επενδυτικό fund SMERemediumCap

Στο επενδυτικό fund SMERemediumCap, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Νίκος Καραμούζης, πέρασε ο έλεγχος του 100% της εταιρείας Engie Hellas...

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επενδυτικό fund SMERemediumCap, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Νίκος Καραμούζης, πέρασε ο έλεγχος του 100% της εταιρείας Engie Hellas, εταιρείας με ηγετική παρουσία στον κλάδο της διαχείρισης – συντήρησης ακινήτων (facility management). Μάλιστα, η εταιρεία που για δύο δεκαετίες υπήρξε θυγατρική του γαλλικού ομίλου Engie, πλέον μετονομάζεται σε CORDIA.

Η CORDIA παραμένει ο προτιμητέος συνεργάτης (preferred partner) της γαλλικής εταιρείας Engie στην Ελλάδα για διεθνείς συμβάσεις facility management. Με την απόκτηση του 100% των μετοχών της CORDIA το fund προχώρησε άμεσα και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για την εξαγορά είχε ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Η CORDIA (πρώην Engie Hellas) δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2000 στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων. Στο τέλος του 2020 είχε κύκλο εργασιών 20,4 εκατ. ευρώ και περισσότερους από 200 εργαζομένους.

H εταιρεία έχει ηγετική παρουσία στον κλάδο της διαχείρισης – συντήρησης ακινήτων (facility management).

Οι κύριες δραστηριότητές της αφορούν τις ενεργειακές υπηρεσίες, την τεχνική συντήρηση, την ηλεκτροκίνηση, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τις IoT (Internet of Things) λύσεις και τον καθαρισμό και τη φύλαξη κτιρίων μέσω συνδεόμενων ή συνεργαζόμενων εταιρειών.

Στο χαρτοφυλάκιο πελατών της περιλαμβάνονται μακροχρόνιες συνεργασίες που αφορούν τη συνολική διαχείριση και συντήρηση πολλών σημαντικών κτιριακών εγκαταστάσεων (one stop shop), όπως αυτών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το εκπτωτικό χωριό  McArthurGlen, το data center της Τράπεζας Πειραιώς, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Vodafone, η Cosmote, ο όμιλος Συγγελίδη, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κ.ά. Με αφορμή την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης και τη μετονομασία της εταιρείας σε CORDIA, ο κ. Νίκος Καραμούζης δήλωσε: «Στις μέρες μας, ένας πρωτοπόρος και δυναμικός οργανισμός μπορεί και οφείλει συνεχώς να εξελίσσεται και, κυρίως, να προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα και απαιτήσεις, με στόχο να ηγείται των εξελίξεων, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που το χαρακτηρίζουν καινούργιες προκλήσεις, κίνδυνοι αλλά και νέες ευκαιρίες. Κεντρική επιδίωξη αποτελεί η δημιουργία της ισχυρότερης και ποιοτικότερης εταιρείας στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων και των ενεργειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Θα προσφέρουμε στους πελάτες μας το πλήρες φάσμα των δραστηριοτήτων του κλάδου, δηλαδή το σύνολο των υπηρεσιών διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων (τεχνική συντήρηση, ενεργειακές λύσεις, ηλεκτροκίνηση, καθαρισμός και φύλαξη κτιρίων, συστήματα ασφαλείας, λοιπές υπηρεσίες)». Το ίδιο fund εξαγόρασε τον περασμένο Απρίλιο και πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εξαγωγικής εταιρείας φρέσκων φρούτων Krop που εδρεύει στην Αρτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή