Attica Group: Αγορά ξενοδοχείου 90 δωματίων στη Νάξο

Attica Group: Αγορά ξενοδοχείου 90 δωματίων στη Νάξο

Ξενοδοχείο δυναμικότητας 90 δωματίων στη Νάξο, σε έκταση που μπορεί να αναπτύξει άλλα 40 δωμάτια, απέκτησε έναντι ποσού που σύμφωνα με πληροφορίες είναι της τάξης των 6 εκατ. ευρώ η ελληνική ακτοπλοϊκή Attica Group.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξενοδοχείο δυναμικότητας 90 δωματίων στη Νάξο, σε έκταση που μπορεί να αναπτύξει άλλα 40 δωμάτια, απέκτησε έναντι ποσού που σύμφωνα με πληροφορίες είναι της τάξης των 6 εκατ. ευρώ η ελληνική ακτοπλοϊκή Attica Group. Εισέρχεται έτσι στον ξενοδοχειακό κλάδο με σκοπό να μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών στο ελληνικό και το ξένο κοινό. Για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί και θυγατρική που ειδικεύεται στον κλάδο της φιλοξενίας, ενώ μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να αποκτηθούν δύο ακόμη ξενοδοχειακές μονάδες.

Οι επαφές για την οριστικοποίηση των νέων εξαγορών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανόν η Attica Group να τοποθετηθεί σε δύο ακόμη νησιά των Κυκλάδων όπως η Πάρος και η Σαντορίνη ή και η Κρήτη αλλά και αλλού. Περαιτέρω επενδύσεις θα υλοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ξενοδοχείου στη Νάξο, όπως και των άλλων συγκροτημάτων που θα αποκτηθούν. Εν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει καλέσει τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό τη λήψη συγκατάθεσης για τη διανομή μερίσματος για την τρέχουσα χρήση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες κύκλο εργασιών για το  εννεάμηνο του έτους ενισχυμένο κατά 17,3%, στα 270,5 εκατομμύρια. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 42,7 εκατ. για το εννεάμηνο από 38,7 πέρυσι. Τα μετά φορών αποτελέσματα στο εννεάμηνο ήταν ζημίες 1,3 εκατ. έναντι ζημιών ύψους 28,8 εκατ. στο εννεάμηνο του 2020, αν και κατά το γ΄ τρίμηνο φέτος το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε κέρδη 32,74 εκατ.

Αναζητεί δύο ακόμη μονάδες στις Κυκλάδες – Αυξημένος 17,3%, στα 270,5 εκατ., ο τζίρος του 9μήνου.

Το κόστος των ναυτιλιακών καυσίμων αυξήθηκε σημαντικά, επιβαρύνοντας το λειτουργικό κόστος των ακτοπλοϊκών και μάλιστα το γ΄ τρίμηνο φέτος το σχετικό κόστος του ομίλου αυξήθηκε κατά 74,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «η διοίκηση εργάζεται μεθοδικά με σκοπό, αφενός, να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας και της αύξησης του κόστους των καυσίμων, καταβάλλοντας προσπάθεια για τη συνεχή προσαρμογή στα υπό εξέλιξη δεδομένα και, αφετέρου, να προχωρήσει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για βιώσιμη ανάπτυξη στη μετά COVID-19 εποχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή