Χρηματιστήριο: Μικρή άνοδος με «μετρημένες» κινήσεις

Χρηματιστήριο: Μικρή άνοδος με «μετρημένες» κινήσεις

Στις 879,23 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στα 50,03 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηπια ανοδικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, όπου η συναλλακτική κίνηση ήταν υποτονική και οι επενδυτές περιορίστηκαν για μία ακόμη φορά σε πολύ «μετρημένες» και επιλεκτικές κινήσεις. Ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε στις 870 μονάδες, αλλά δεν κάλυψε ακόμη τις απώλειες που προκάλεσε στην αγορά η εμφάνιση της παραλλαγής «Ομικρον».

Τα βλέμματα των επενδυτών τη Δευτέρα θα είναι στραμμένα πάντως στην ΕΛΣΤΑΤ και στην ανακοίνωση της πρώτης εκτίμησης για το ΑΕΠ του γ΄ τριμήνου, με τις προβλέψεις να κινούνται στην περιοχή του +11,5% σε σχέση με το περυσινό γ΄ τρίμηνο, όπως σημειώνουν εγχώριοι αναλυτές.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,27% στις 879,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 50,03 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,47%, στις 2.111,31 μονάδες, στο -0,70% και στις 1.496,06 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,91% στις 570,42 μονάδες.

 Κέρδη 2,36% σε επίπεδο εβδομάδας για το Χρηματιστήριο.

Από το σύνολο των blue chips ανοδικά ξεχώρισαν οι Εθνική Τράπεζα, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Jumbo στο -2,27%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,36%, ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης με άνοδο 2,56%, ενώ ο τραπεζικός ενισχύθηκε κατά 4,41%.

Η αρχική πίεση που εκδηλώθηκε μετά την ανακοίνωση της μετάλλαξης «Ομικρον» φαίνεται να αναχαιτίζεται, τουλάχιστον στο επενδυτικό τοπίο, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Οι πληροφορίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης από τα υπάρχοντα εμβόλια δεν έχουν δώσει σαφείς ενδείξεις για το αν θα χρειαστεί ένα νέο είδος εμβολίου, ενώ το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας δείχνει να αναμένει ακόμα περισσότερα στοιχεία που θα δώσουν πιο πειστικές απαντήσεις για τα χαρακτηριστικά της νέας παραλλαγής του ιού. Οι επενδυτές διατήρησαν επιφυλάξεις ως προς τη μαζική επιστροφή τους στο ταμπλό και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε την εβδομάδα που πέρασε είχε κυρίως επιλεκτικά χαρακτηριστικά, καταλήγει ο αναλυτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή