Ενίσχυση πωλήσεων το 11μηνο για την Jumbo

Ενίσχυση πωλήσεων το 11μηνο για την Jumbo

Με αύξηση πωλήσεων 12% έκλεισε το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου για τον όμιλο Jumbo σε σύγκριση με το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2020.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση πωλήσεων 12% έκλεισε το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου για τον όμιλο Jumbo σε σύγκριση με το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2020. Παρά την ενίσχυση των πωλήσεων, η διοίκηση του ομίλου δεν παραλείπει να διατυπώνει προβληματισμούς για το πώς θα διαμορφωθεί ο τζίρος τον Δεκέμβριο, τον πλέον κρίσιμο μήνα για τις πωλήσεις τής εν λόγω αλυσίδας, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν σε Ρουμανία και Βουλγαρία, λόγω κορωνοϊού, αλλά και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Ελλάδα.

«Καθώς οδεύουμε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και εφόσον δεν υπάρξει θεαματική αλλαγή σε Βουλγαρία και Ρουμανία, η τάση των πωλήσεων στις χώρες αυτές πιθανολογείται ότι θα συνεχίσει να είναι πτωτική και τον μήνα Δεκέμβριο. Επιπλέον, η συνεχής αυστηροποίηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων ή η επιβολή νέων στη λειτουργία του λιανεμπορίου σε Ελλάδα και Κύπρο μπορεί να έχει επίδραση στις πωλήσεις του ομίλου, καθώς ο Δεκέμβριος είναι ο πιο σημαντικός μήνας για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος για το έτος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οσον αφορά ειδικά τη δραστηριότητα της Jumbo στην Ελλάδα, οι πωλήσεις στο 11μηνο ενισχύθηκαν κατά 14% σε σύγκριση με το 11μηνο του 2020, ενώ ειδικά τον φετινό Νοέμβριο οι πωλήσεις καταγράφουν αύξηση 60%. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι επιβλήθηκε lockdown στα φυσικά καταστήματα από τις 6 Νοεμβρίου, ενώ για πολλές ημέρες η Jumbo είχε σταματήσει να δέχεται παραγγελίες και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, λόγω αδυναμίας διεκπεραίωσης αυτών. Φέτος υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν –τουλάχιστον για την ώρα– προβλέπουν υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού τεστ για την είσοδο σε φυσικό κατάστημα, ενώ έχει μειωθεί κατά μία ώρα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από Δευτέρα έως Παρασκευή (υποχρεωτικά ανοίγουν στις 10 π.μ.).

Αύξηση 12% κατέγραψαν οι πωλήσεις της Jumbo στην Κύπρο στο 11μηνο, ενώ ειδικά τον Νοέμβριο η αύξηση είναι της τάξεως του 23%. Ολα τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των πελατών στους εσωτερικούς χώρους καθώς και με έλεγχο της κατοχής safe pass για τους εισερχόμενους πελάτες. Σημειώνεται ότι τον περυσινό Νοέμβριο, τρία από τα πέντε καταστήματα της Jumbo στην Κύπρο ήταν κλειστά.

Αυξήθηκαν 12% σε σχέση με το 2020 – Προβληματισμός για το πώς θα δια- μορφωθεί ο τζίρος τον Δεκέμβριο.

Χειρότερη σε σύγκριση με πέρυσι είναι η κατάσταση για τον όμιλο στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Οι δύο βαλκανικές χώρες πλήττονται σημαντικά από το νέο κύμα της πανδημίας λόγω και των πολύ χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού.

Ετσι, λοιπόν, στη Βουλγαρία οι πωλήσεις στο 11μηνο ενισχύθηκαν οριακά, κατά 0,4%, ενώ τον Νοέμβριο υποχώρησαν κατά 36%. Στη Βουλγαρία επιβάλλονται περιορισμοί όσον αφορά τον αριθμό των πελατών στους εσωτερικούς χώρους, ενώ γίνεται και έλεγχος πιστοποιητικών στους εισερχόμενους πελάτες.

Ελεγχος πιστοποιητικών για την είσοδο των πελατών στα φυσικά καταστήματα γίνεται υποχρεωτικά και στη Ρουμανία. Εκεί οι πωλήσεις της Jumbo ενισχύθηκαν κατά 11% στο ενδεκάμηνο, τον Νοέμβριο όμως σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020 υποχώρησαν κατά 18%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή