Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς υποχωρεί η ανησυχία για τη μετάλλαξη «Ομικρον» και οι εταιρείες ορυχείων ανακάμπτουν χάρη στην απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική για να στηρίξει την οικονομία της.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς υποχωρεί η ανησυχία για τη μετάλλαξη «Ομικρον» και οι εταιρείες ορυχείων ανακάμπτουν χάρη στην απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική για να στηρίξει την οικονομία της. Ετσι ο δείκτης του κλάδου των ορυχείων σημείωσε άλμα 3,7%. Μαζί ανέκαμψαν και οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, με τον δείκτη των μετοχών υψηλής τεχνολογίας να σημειώνει άνοδο 3,9% μετά την υποχώρηση της Δευτέρας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 1,8% επιστρέφοντας στα επίπεδα προ της 26ης Νοεμβρίου, οπότε επλήγη από μαζικές πωλήσεις εν μέσω της ανανεωμένης ανησυχίας για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Συνολικά ο Euro Stoxx 600 κυμαίνεται τώρα σε επίπεδα κατά περίπου 5% κάτω από εκείνα στα οποία βρισκόταν στα μέσα Νοεμβρίου. Παράλληλα, ο επίσης πανευρωπαϊκός αλλά σαφώς μικρότερος δείκτης Eurostoxx 50 κατέγραψε κέρδη 3,36%. Σε ό,τι αφορά τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 1,49% ενώ τα πλέον εντυπωσιακά κέρδη συγκέντρωσε χθες ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης, που έκλεισε με άνοδο 2,82%.

Εντυπωσιακή άνοδο 2,82% σημείωσε ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης.

Μεμονωμένες μετοχές που σημείωσαν χθες σημαντική άνοδο ήταν εκείνη της British American Tobacco, που παρουσίασε κέρδη 2%, αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας Sellantis, που έκλεισε με κέρδη 1,7%. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες τις εκτιμήσεις της ότι μέχρι το 2026 θα συγκεντρώσει έσοδα της τάξης των 4 δισ. ευρώ. Επίσης η μετοχή της Telecom Italia σημείωσε άνοδο 1,3%, καθώς νωρίτερα είχε επιλέξει τις Goldman Sachs και Lion Tree για να της παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες, μιας και η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας θα εξετάσει την πρόταση εξαγοράς που υπέβαλε το αμερικανικό κολοσσιαίο επενδυτικό ταμείο KKR. Επιπλέον, η γαλλική εταιρεία πληρωμών Worldline σημείωσε άνοδο 1,1% όταν η Eurobank συμφώνησε να της πουλήσει το 80% του μεριδίου της προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση. Η ίδια η Eurobank κατέγραψε άνοδο 1,5%. Οι κλάδοι που σημείωσαν χθες τα μικρότερα κέρδη ήταν αυτοί των εταιρειών κοινής ωφελείας, των τηλεπικοινωνιών και των τροφίμων και ποτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή