Στήριξη επενδύσεων ΜμΕ μέσω αναπτυξιακού από την Eurobank

Στήριξη επενδύσεων ΜμΕ μέσω αναπτυξιακού από την Eurobank

Τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τα οφέλη, τις ευκαιρίες και τις προτεραιότητές του ανέλυσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε η Eurobank.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τα οφέλη, τις ευκαιρίες και τις προτεραιότητές του ανέλυσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε η Eurobank. Στην τοποθέτησή του o διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, υπογράμμισε την ευθύνη του τραπεζικού συστήματος να συμβάλει στην επίτευξη μιας βιώσιμης και συμμετοχικής ανάπτυξης, που βασίζεται στις επενδύσεις και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Ο αρμόδιος υπουργός κατά τον διάλογο που είχε με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Ανδρέα Αθανασόπουλο, απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων, τα οποία έθεσαν στελέχη από τις 2.000 και πλέον επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

«Με στόχο να συμβάλουμε στην κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών από προγράμματα στήριξης των επενδύσεων, όπως ο νέος αναπτυξιακός νόμος, λαμβάνουμε πρωτοβουλίες καθοδήγησης των επιχειρήσεων για την επιλογή κατάλληλων προγραμμάτων, κάνουμε συνεργασίες με ειδικούς φορείς για τον σχεδιασμό επενδυτικών πλάνων των πελατών μας και χρηματοδοτούμε όλα τα στάδια της υλοποίησης επενδύσεων, έτσι ώστε, με υπεύθυνο αλλά και δυναμικό τρόπο, να κάνουμε εφικτή την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων ανάπτυξης, ανεξαρτήτως ύψους επενδύσεων και μεγέθους επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Ανδρ. Αθανασόπουλος.

Η τράπεζα βρίσκεται δίπλα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να διευκολύνει τη διαδικασία απορρόφησης των επιχορηγήσεων, τόσο του νέου αναπτυξιακού νόμου όσο και όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων, αναπτύσσοντας εργαλεία χρηματοδότησης αλλά και στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες και φορείς για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, προϊόντων και συμβουλευτικής στους πελάτες της. Μέσω του πλέγματος υπηρεσιών «Eurobank Ανάπτυξη» προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποστήριξη σε όλα τα στάδια υλοποίησης μιας επένδυσης. Συγκεκριμένα παρέχεται:

Ο Φωκίων Καραβίας υπογράμμισε την ευθύνη των τραπεζών να συμβάλουν στην επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

• Διευκόλυνση της πρόσβασης στα διαθέσιμα αναπτυξιακά προγράμματα μέσω της εφαρμογής Business Check Up.

• Υποστήριξη στη δημιουργία της επενδυτικής πρότασης, υποβολής του φακέλου και υλοποίησης της επένδυσης, μέσω ενός δικτύου εξωτερικών συμβούλων, σε όλη την Ελλάδα, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πελάτες της τράπεζας με προνομιακούς όρους.

• Πρόσβαση σε ένα οικοσύστημα διακεκριμένων επιχειρήσεων, που παρέχουν υπηρεσίες επιλέξιμες για τα προγράμματα σε ιδιαίτερα προνομιακούς όρους. Για την άμεση επικοινωνία των επιχειρήσεων-πελατών της τράπεζας, με τους εξειδικευμένους συνεργάτες, αναπτύσσεται ηλεκτρονική πλατφόρμα, η Business Banking Marketplace, που θα φιλοξενηθεί στο site της Eurobank και θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2022.

• Παροχή χρηματοδοτικών λύσεων με απλές και απρόσκοπτες διαδικασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή