Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της Reggeborgh

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της Reggeborgh

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης ο μεγαλομέτοχος της «Ελλάκτωρ» Χένρι Χόλτερμαν, επικεφαλής της ολλανδικής Reggeborgh, η οποία ελέγχει το 29,85% της εισηγμένης κατασκευαστικής.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης ο μεγαλομέτοχος της «Ελλάκτωρ» Χένρι Χόλτερμαν, επικεφαλής της ολλανδικής Reggeborgh, η οποία ελέγχει το 29,85% της εισηγμένης κατασκευαστικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ολλανδικού ομίλου, «θέματα της συζήτησης ήταν οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα, και στις οποίες ο όμιλος Reggeborgh δηλώνει “παρών”. Είναι πλήρως αντίθετα με την πραγματικότητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού μεμονωμένα διαδικτυακά σχόλια περί συζήτησης θεμάτων της εταιρικής μειοψηφίας του ομίλου Ελλάκτωρ».

H Reggeborgh με την ανακοίνωσή της θέλει να αποσυνδέσει πλήρως τη συνάντηση του κ. Χόλτερμαν με τον πρωθυπουργό, από την αντιπαράθεσή της με την Greenhill και την Kiloman, αλλά και εσχάτως με την πίεση που ασκεί προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου η τελευταία να την ενημερώσει εάν ισχύει ότι διεξάγει έρευνα εις βάρος της.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έλαβε απόφαση, με ψήφους 6-1, να καλέσει τη Reggeborgh αλλά και το έτερο ολλανδικό fund Atlas NV (που ελέγχει το 9,79% των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης) σε ακρόαση αναφορικά με το ενδεχόμενο συντονισμένων ενεργειών τους χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

«Θέματα της συζήτησης ήταν οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα», σύμφωνα με τον ολλανδικό όμιλο.

Στις πληροφορίες αυτές, η Reggeborgh απάντησε με δύο εξώδικα με τα οποία καλούσε την Επιτροπή να της κοινοποιήσει τυχόν απόφαση σχετικά με τα περί ενδεχόμενης συντονισμένης δράσης με την Atlas.

Τα εξώδικα προκάλεσαν την αντίδραση των Greenhill και Kiloman, συμφερόντων των εφοπλιστών κ. Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη που ελέγχουν από κοινού το 29,78% της «Ελλάκτωρ». Σε επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα, υποστηρίζουν ότι τα εξώδικα συνιστούν ευθείες βολές κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προσπάθεια εκφοβισμού των μελών της.

Σύμφωνα με πηγές της κεφαλαιαγοράς, η Επιτροπή αναμένεται να στείλει τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, ενδεχομένως και σήμερα Παρασκευή, στις Reggeborgh και Atlas τις προσκλήσεις σε ακρόαση. Προσθέτουν δε πως ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από τη σχετική απόφαση και τις κλήσεις είναι σύνηθες διάστημα, προκειμένου να γραφτούν τα πρακτικά και οι σχετικές επιστολές. Ενδεχομένως τότε θα φανεί εάν η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής στηρίχθηκε σε γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών της ή και εξωτερικών νομικών συμβούλων. Υπενθυμίζεται πως στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπου φέρεται να αποφασίστηκε η κλήση των δύο ολλανδικών επενδυτικών κεφαλαίων σε ακρόαση, αποφασίστηκε επίσης να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση για πιθανό συντονισμό ενεργειών μεταξύ της Reggeborgh και του Λεωνίδα Μπόμπολα, στο πλαίσιο του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές πριν η πρώτη αποκτήσει τις μετοχές της δεύτερης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή