Χρηματιστήριο: Συντήρηση δυνάμεων με χαμηλό τζίρο

Χρηματιστήριο: Συντήρηση δυνάμεων με χαμηλό τζίρο

Πλησίασε τις 900 μονάδες με κέρδη της τάξης του 0,04%

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάση αναμονής λίγο πριν από τις 900 μονάδες τήρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα να μη βοηθάει στο «έργο» της ενίσχυσης του ανοδικού μομέντουμ. Πάντως, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις που ασκηθήκαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, χάρη στις επιλεκτικές κινήσεις των επενδυτών κυρίως προς τα blue chips. Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, η νευρικότητα και η μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχιστούν στο Χ.Α. και την επόμενη εβδομάδα δεδομένης και της εκπνοής των παραγώγων. Αλλωστε, βαρύτητα θα δοθεί την Τετάρτη στο πόρισμα της Fed, κάτι που σημαίνει ότι απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά ανάλογα και με τις εξελίξεις. Οπως επισημαίνει πάντως, οι βασικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές διεθνώς και πρέπει να λάβουν υπόψη στη στρατηγική τους είναι η πιθανότητα νέου lockdown και το ενδεχόμενο η παρατεταμένη αύξηση του πληθωρισμού να οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων μεσοπρόθεσμα.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,04% στις 898,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 37,37 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με οριακή πτώση 0,04%, στις 2.161,64 μονάδες, στο +0,30% και στις 1.494,02 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε οριακά κατά 0,04% στις 582,16 μονάδες. Από το σύνολο των blue chips ανοδικά ξεχώρισαν οι ΕΥΔΑΠ, Σαράντης και ΕΧΑΕ με κέρδη άνω του 1%, ενώ απώλειες άνω του 1% σημείωσαν Aegean και ΕΛΠΕ.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,2%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,2%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,06%.

Ο Γενικός Δείκτης έκανε ένα μικρό μεν, αποφασιστικό δε βήμα προς τις 900 μονάδες καλύπτοντας όλο το χαμένο έδαφος της «Ομικρον» ξαναμπαίνοντας σε τάση, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Αν και η εικόνα της ανόδου είναι εύθραυστη λόγω των χαμηλών συναλλακτικών δεδομένων, εντούτοις τα βραχυπρόθεσμα τεχνικά δεδομένα είναι σαφώς πιο αισιόδοξα. Τα δύσκολα για τους αγοραστές πάντως ξεκινούν από τις 905 μονάδες και το καθοδικό κενό της 23ης Νοεμβρίου, επίπεδο στο οποίο εντοπίζεται η επόμενη αντίσταση τιμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή